Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pesimiștii privind USD încă nu-și pot face simțită prezența

John Hardy
Director Strategie FX, Saxo Bank

Rezumat Pozițiile scurte pentru dolar nu au putut, deocamdată, să găsească un elan suplimentar după cifrele scăzute de vinerea trecută cu privire la locurile de muncă, pe măsură ce randamentele titlurilor de trezorerie sunt din nou în creștere.

Redresarea pieței obligațiunilor de trezorerie americane nu a reușit să găsească combustibil suplimentar după raportul foarte slab legat de locurile de muncă și, dat fiind că datele scăzute din SUA au determinat o agitație în plus în cumpărarea titlurilor de trezorerie la finalul săptămânii, acesta părând a fi cea mai apropiată cauză a faptului că USD a terminat săptămâna într-o notă amară, se pare că titlurile de trezorerie consolidate au relaxat, de asemenea, presiunea asupra dolarului.

AUD și NZD s-au întors, efectiv, față de dolarul american, iar USDJPY s-a retras din minimele ciclului, dar și pe baza impactului dublu al apetitului de risc încă puternic și al consolidării randamentelor americane. Primul poate scădea în continuare dacă sentimentul de risc scade, în timp ce JPY, cel mai probabil, se va baza, în cea mai mare parte, pe piața obligațiunilor de trezorerie americane.

Vorbind de sentimentul de risc, am înregistrat un adevărat succes, căci nu doar capitalurile proprii americane, ci și cele globale, contribuie la o redresare puternică în frunte cu puternica redresare a Chinei de peste 1% pentru începutul săptămânii.

Perspectiva mea generală asupra USD este că va fi incapabil să susțină o lichidare până când Fed furnizează, de fapt, suficientă relaxare pentru a impresiona piața – cu alte cuvinte, să dovedească că ajunge să fie cu un pas înaintea curbei, deocamdată, cel puțin. Acest lucru va fi marcat de noi vârfuri în capitalurile proprii americane, piețe de capitaluri puternice la nivel global și de o perioadă de creștere (cumva ușoară) a randamentelor lungi americane.

Zece membri ai Partidului Conservator se luptă pentru șefia partidului în Marea Britanie, și se pare că Boris Johnson, susținătorul unui Brexit dur, se află pe primul loc înaintea primului vot care este programat să aibă loc chiar azi. El a promis să reducă impozitele personale și profesionale, dar a evitat în mare parte să fie în atenția publicului pentru a evita, se spune, să facă gafe nefericite. Piața nu apreciază spectacolul general și nesiguranța, iar lira sterlină a ajuns la noi minime față de euro.

Toată atenția trebuie îndreptată către graficele CNY zilele acestea, căci USDCNY a sărit la cele mai înalte niveluri ale sale din 2019, pentru scurtă vreme, înainte de a se restabili în cadrul intervalului anterior peste noapte. Președintele american Trump a amenințat, în stilul său incoerent tipic, că va crește tarifele pentru China imediat dacă Xi Jinping nu se va întâlni cu el la summit-ul G20 din Osaka, aproape de finalul lunii. China încă mai trebuie să confirme orice intenție a unei întâlniri Trump-Xi în paralel cu summit-ul.

Grafic: AUDUSD

analiza Saxo Bank dolar

Sursa: Saxo Bank

AUDUSD a pierdut toate câștigurile, iar noua încercare la nivelul esențial, în mod evident, de 0.7000, a fost respinsă. Următorul test pentru această pereche va fi odată cu datele de azi legate de locurile de muncă din Australia, căci Banca Centrală a Australiei a legat intențiile sale de reducere a dobânzii de forța pieței muncii. Dar poate că noua amenințare a lui Trump legată de tarife a avut o influență asupra AUD asupra marjei de aici, căci alți factori susțin AUD, inclusiv o nouă redresare bruscă a prețurilor minereului de fier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *