cleaning show toamna top
Shadow

Perspectivele pieței imobiliare pentru 2017 în cel mai nou ghid Business Review

Ghidul Real Estate, cel mai nou supliment marca Business Review, dezvăluie o evoluție pozitivă a pieței imobiliare din România în primul semestru al lui 2017 și o imagine optimistă pentru restul anului. Printr-o serie de analize amănunțite dedicate piețelor de office, residențial, comercial și industrial, ghidul dezvăluie cele mai recente proiecte din piață, previziuni ale celor mai mari jucatori pentru restul anului și noi trenduri din industrie. Business Review analizează popularitatea tot mai mare a proiectelor mixte pe piața locală dar și noile trenduri din segmentul office adaptate modelelor de lucru tot mai dinamice.

Investiții

În prima jumătate a acestui an au fost anunțate o serie de tranzacții majore implicând proprietăți atât din București cât și din restul țării. Specialiștii sunt încrezători că volumul de investiții va depăși nivelul celui din 2016 și noi nume se vor alătura jucătorilor actuali în lunile ce vor urma.

Real Estate Guide 2017

Office

Rata de neocupare a spațiilor de birouri din București este în scădere, odată cu reducerea spațiului livrat în acest an în comparație cu anul 2016, în timp ce cererea rămâne ridicată. Cu toate acestea, consultanții sunt încrezători ca volumul de închiriere va rămâne similar sau chiar va reuși să depășească nivelul de anul trecut.

Retail

Creșterea economică și puterea mai mare de cumpărare alimentează optimismul retailerilor din România. Cu o scădere de 60% a livrărilor de centre comerciale în acest an comparativ cu anul precedent, proprietarii și comercianții se orientează către consolidare și renovare. Între timp, aria de interes pentru extinderi se reorientează către orașe secundare sau chiar terțiare, spun specialiștii.

Rezidential

Piața rezidențială indică o creștere stabilă în acest an, cu dezvoltatori accelerând spre noi proiecte. Sunt însă îngrijorări legate de o posibilă supraîncalzire a pieței.

Industrial & Logistică

Piața este pregatită să depășească noi recorduri post-criză până la finalul acestui an pentru volumul noilor livrări și volumul de închiriere. Cererea pentru spațiile logistice și industriale este în continuă creștere iar marja de dezvoltare pentru următorii ani este mare, spun experții.

Toate acestea indică o imagine pozitivă pentru întregul an, iar reprezentanți din industrie confirmă acest trend crescător. Sunt vești binevenite, nu doar pentru piața imobiliară, dar și pentru toată economia. Cu toate acestea, în pofida perspectivelor optimiste pe care dezvoltatorii și consultanții le împărtășesc, există și motive de îngrijorare pentru viitor. Putem însă spera că maturizarea și creșterea constantă a pieței din ultimii ani sunt vești bune care vor călători mai repede comparativ cu cele rele, pentru a menține România pe radarul noilor extinderi și investiții, în pofida recentelor obstacole fiscale.

Mai multe opinii ale experților și dezvoltatorilor majori, planurile noilor investitori dar și ale celor existenți precum și ultimele tendințe din piață pentru acest an le puteți găsi în ghidul de Real Estate al revistei Business Review. Cititi editia digitala a ghidului aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.