Kinodiseea

Perspective pentru IMM-urile din Nord-Est-ul tarii la conferinta SolePAD

La SolePAD Iaşi 2009 IMM-urile din Iaşi şi Vaslui au primit informaţii legate de noi soluţii IT&C şi posibilităţile de obţinere a finanţărilor pentru acestea

Agora Media a organizat ieri, 12 noiembrie 2009, cea de-a cincea ediţie a conferinţei SolePAD (Soluţii Eficiente pentru Afaceri Durabile) la Iaşi. Conferinţa s-a desfăşurat la Hotel Moldova, şi s-a adresat companiilor din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Conferinţele din cadrul Roadshow-ului SolePAD încearcă să răspundă problemelor concrete cu care se confruntă în prezent mediul de afaceri din România, prin prezentarea celor mai performante soluţii IT&C şi de finanţare.

Radu Crahmaliuc, Country Manager Reprezentanţa Brother România a deschis secţiunea dedicată soluţiilor IT&C de reducere a costurilor prezentând echipamente profesionale de etichetare care au o largă aplicabilitate în cele mai diverse domenii, precum şi soluţii personalizate pentru imprimante. Soluţiile Brother de imprimante, multifuncţionale, sisteme de etichetare, soluţii pentru datacenter satisfac cele mai imporante cerinţe de business: performanţă, ergonomie, conectivitate, securitate, mentenanţă şi reducerea costurilor. În continuare, Sabina Uţă, Manager Regional Vânzări în cadrul Romtelecom, a prezentat pachetele de „Soluţii de comunicaţii” oferite de Romtelecom pe segmentul IMM. La finalul primei părţi a conferinţei Ovidiu Moişanu, Managing Partner Unique Solutions a vorbit despre economiile reale obţinute cu utilizarea infrastructurilor virtuale.

A doua parte a conferinţei, dedicată soluţiilor şi modalităţilor de obţinere a fondurilor nerambursabile sau parţial rambursabile, a fost deschisă de către dl. Narcis Tăbăcaru, Consilier Programe OTIMMC Iaşi, vorbind despre „Soluţii de finanţare nerambursabilă pentru IMM” şi prezentând programele naţionale cu obiectivele, beneficiarii şi bugetele alocate pentru acestea. În încheierea evenimentului, dl. Alexandru Geambaşu, Consilier OIPSI în cadrul Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a vorbit despre „Fonduri structurale – Proiecte IT pentru dezvoltarea afacerii”, cum ar fi sprijinirea accesului la internet şi servicii conexe, sprijinul pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri, sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic  şi a altor soluţii on-line pentru afaceri.
 
SolePAD Iaşi a fost promovat cu sprijinul partenerilor media IT Trends, Agora News, Zile şi Nopţi, TheCity.ro, Ziarul de Iaşi, PR Wave, PR Wave Directory şi Media Look. Alţi parteneri: BSA (Business Software Alliance) şi Byblos.

Următoarea conferinţă SolePAD va avea loc pe 08 decembrie la Buzău, locaţia şi programul evenimentului urmând a fi disponibile în curând pe www.solepad.ro.

Bucuresti, 12.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *