free download 78 travel guides written by experts

Peroni si Dizainar lanseaza competitia Benvenuti a Casa Di Peroni

Peroni Nastro Azzurro, împreună cu Dizainăr, anunţă competiţia Benvenuti a Casa Di Peroni, care îi provoacă pe tinerii designeri să creeze obiecte inspirate de eleganţa și efervescenţa stilului italian, ce vor reprezenta noi forme de expresie pentru arta ospitalităţii. Competiţia a fost lansată pe 8 septembrie printr-un eveniment dedicat comunităţii de designeri, care a avut loc la atelierul de creaţie şi de lucru NOD makerspace, partener al proiectului.

Tema competiţiei este propunerea unui obiect de design care să aibă ca sursă de inspiraţie arta de a fi o gazdă desăvârşită şi simbolurile stilului italian. Finaliştii vor avea oportunitatea să îşi expună obiectele în Casa di Peroni şi să coordoneze chiar realizarea acestora, sub îndrumarea lui Mihnea Ghilduş şi a echipei NOD makerspace, partener al proiectului.

Lucrările înscrise în competiţie vor fi evaluate de juriul alcatuit din Tamina Lolev (arhitect la Wolfhouse Productions și unul dintre coordonatorii proiectului NOD makerspace), Magda Sficlea (Șeful Departamentului de Design, Universitatea de Arte G. Enescu, Iași), Radu Baiaş-Wirth (absolvent UNArte, designer de produs), Ştefan Barutcief (Director de Creație la Pilotfish, Munchen), Dinu Dumbrăvicean (Șeful Departamentului de Design, UNArte București), Mihnea Ghilduş (fondator Dizainăr, lector UNArte București), Dragoş Motica (designer de produs) şi Marcel Klamer (freelancer). În urma evaluării realizate de aceştia şi a votului publicului, vor fi selectate 9 proiecte care se remarcă prin funcţionalitate, originalitate, materiale, tehnologie, styling, dimensiuni şi caracteristici ergononomice, pe baza cărora vor fi realizate obiectele de design care vor fi expuse în Casa di Peroni.

Competiţia pe care am lansat-o alături de Dizainăr este o continuare firească a misiunii asumate de Peroni, de a fi un sprijin pentru comunitatea designerilor români şi de a susţine iniţiativele artistice inspirate de stilul italian. Casa di Peroni, este un proiect ambiţios pe care îl pregătim pentru toamna aceasta, care nu ar fi complet fără lucrările pe care ne propunem să le identificăm prin această competiţie si care vor fiexpuse in incinta Casei, a declarat Anca Secară, Brand Manager Peroni Nastro Azzurro.

Facilitarea colaborării dintre designerii români și companiile internaționale ce apreciază designul este unul dintre cele mai importante obiective ale Dizainăr. În 2015 am hotărât să construim o platformă de concursuri care să îi motiveze și să îi ajute pe creatorii noștri să fie din ce în ce mai vizibili, iar inițiativa Peroni s-a potrivit ca o mânușă pe această idee. În plus, spiritul și istoria designului italian sunt foarte apropiate de sufletul designului românesc și cred că o mixare a lor va aduce rezultate spectaculoase”, a declarat Mihnea Ghilduş.

Competiţia Benvenuti a Casa Di Peroni este parte din proiectul Casa di Peroni, care aduce în atenţia publicului designul, cinematografia, fotografia şi cucina italiană, prin intermediul unui spaţiu care propune noi forme de expresie pentru arta ospitalităţii. Casa Di Peroni va fi inaugurată în Bucureşti şi va putea fi vizitată în luna noiembrie.

Proiectele pot fi înscrise pe platforma online www.peroniitaly.ro/design, unde se află toate detaliile despre competiţie.

Concursul se adresează celor peste 18 ani.

Bucuresti, 10.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *