Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

În perioada 30 noiembrie-3 decembrie, Chef Cătălin Scărlătescu a sărbătorit gustul tradiției la Alba Iulia

Festivalul Gustului Romanesc, Alba Iulia

Chef Scărlătescu este un patriot convins, care nu ratează nicio șansă de a duce mai departe tradițiile culinare și gustul autentic al mâncării românești. Weekend-ul acesta, cu ocazia Zilei Naționale a României, juratul ,,Chefi la cuțite” a organizat în Alba Iulia Festivalul Gustului Românesc, iar vizitatorii care au trecut pragul cetății s-au bucurat timp de patru zile de o adevărată experiență gastronomică.

Scoicile semnătură nu au lipsit din meniu, iar peștele fript, ciorba de fasole, varza cu ciolan, coastele de porc și cârnații de casă au făcut deliciul celor care au participat la eveniment. Gurmanzii s-au bucurat și de bucate pregătite după rețete arhaice, neschimbate de sute de ani, iar groșciorul, întinsoarea cu brânză de oi și coleșa sunt doar câteva exemple savuroase care au readus spiritul românesc pe mesele orășenilor.

Festivalul Gustului Romanesc, Alba Iulia

Chef Scărlătescu a pregătit atent evenimentul, începând cu organizarea corturilor cu design specific și a standurilor pentru bucate. Pasiunea cu care organizează de fiecare dată acest act de promovare al tradiției românești demonstrează că iubitul jurat găsește inspirație în cele mai ascunse colțuri ale acestei țări: ,, Sunt fascinat de tot ce înseamnă România și nu ratez nicio ocazie de a străbate țara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă și oameni frumoși alături de care să gătesc. Orice zonă are particularitățile ei și fiecare loc este o surpriză incredibilă!”, a mărturisit acesta.

Bradul de craciun, muzica românească, băutura tradițională și porturile populare nu au lipsit din meniu, iar chef Scărlătescu s-a bucurat de cele patru zile ale festivalului alături de o echipă frumoasă. Foștii concurenți ,,Chefi la cuțite” au fost ajutorul de nădejde la gătit și au lucrat umăr lângă umăr pentru a pune pe masa populară cele mai gustoase preparate. Gianny Bănuță, Iulian Mitea, Nina Rus, Banu Cătălin, Angie Cobuț și Lorant Erdei au participat alături de iubitul jurat într-un eveniment care s-a bucurat de un succes extraordinar în rândul vizitatorilor. Experiența culinară a îmbinat bucătăria din toate locurile României și a ridicat ștacheta pentru viitoarele ediții ale Festivalului Gustului Românesc, iar Cătălin Scărlătescu nu a uitat să transmită și un mesaj emoționant către orașul gazdă: ,,Eu sunt român, m-am născut în această țară, sunt de-al locului în orice zonă. Iar acum mă simt ca și cum m-am născut la Alba Iulia!”.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.