free download 78 travel guides written by experts

Performanta pentru medicina romaneasca: operatia live realizata de dr. chirurg Ozana Moraru

in cadrul Innovation Day de la Barcelona a fost transmisa in direct la Congresul International al Societatii Franceze de Oftalmologie

Colectivul Centrului oftalmologic Oculus a participat la prestigioasele congrese ESASO şi IMO (Instituto de Microchirurgia Ocular) de la Barcelona

Echipa de chirurgi ai Centrului oftalmologi Oculus a participat recent la două congrese internaționale de mare prestigiu, unde a reprezentat România cu profesionism și recunoaștere: în perioada 5-9 mai a.c., Oculus a fost prezentă la prestigiosul congres ESASO (European School of Advance Science in Ophthalmology) de la Barcelona, iar în intervalul 9-10 mai, tot la Barcelona, la o interesantă conferință dedicată celor mai noi tendințe și orientări științifice în chirurgia oftalmologică, numită "Innovations Day".

“Cele două congrese recente de la Barcelona au propulsat practic România pe harta oftalmologiei europene, a profesioniștilor recunoscuți de către întreaga comunitate medicală din Europa. Ne bucurăm că elita oftalmologiei europene a putut viziona live o operație extrem de dificilă și specializată, realizată de un chirurg român. Am pus sufletul și toată dedicația mâinilor mele pentru ca această operație să poată fi urmărită live de 2.000 de oftalmologi europeni. România este cu adevărat la vârf în oftamologia europeană, și acest lucru nu poate decât să ne onoreze și să ne bucure“, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea în țară.

În cadrul Congresului ESASO (European School of Advance Science in Ophthalmology), ediția 2014, Dr. Ozana Moraru a fost invitată să susțină două cursuri având următoarele teme: operația cu FemtoLaserul în cele mai dificile cazuri de cataractă, respectiv metode de rezolvare a astigmatismului asociat cataractei. Este pentru prima dată când un oftalmolog român e invitat să susțină cursuri în străinătate, la cel mai înalt nivel științific și profesional. Dr Ozana Moraru a evoluat în cadrul panelului “Cataract and Intraocular Refractive Surgery” cu lucrările “Operația de cataractă asistată de Femtolaser în cazurile complicate“, respectiv “Lucrul asupra astigmatismului în timpul operației de cataractă“.

Colectivul Oculus s-a remarcat printr-o evoluţie excelentă si în sesiunea de chirurgie Live "Innovations Day", întrunire oftalmologică la cel mai înalt nivel ştiinţific din ţările EURMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Oculus a fost reprezentată la eveniment de către Dr. Cristian Moraru, Dr. Ozana Moraru, Dr. Mădălina Iliescu şi Asistent Adina Enache.

O mare performanță pentru România este faptul că, dintre cele șase operații prezentate de colegii din țările EURMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), care aveau loc în același timp, dar la Paris, în cadrul sesiunii de chirurgie Live "Innovations Day", operația realizată de Dr. Ozana Moraru a fost selectată să fie transmisă în direct la Congresul Internațional al Societății Franceze de Oftalmologie. Astfel, un număr de aproximativ 2.000 de oftalmologi europeni au privit la această operație realizată cu cea mai nouă tehnologie: Suita Cataracta Refractivă, FemtoLaserul și sistemul de ghidaj tip GPS Verion. Dr. Moraru a fost ajutată în timpul operației de Dr. Mădălina Iliescu, un tânăr chirurg al echipei Oculus, și de asistenta Adina Matei.

Bucuresti, 21.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *