free download 78 travel guides written by experts

Pentru rol sau de sustinator activ al dezvoltarii durabile,

Sonae Sierra castiga premiul Green Thinker

· Expo Real si PropertyEU recunosc Sonae Sierra ca fiind cel mai mare sustinator al dezvoltarii durabile in Europa
· Compania Sonae Sierra a introdus in domeniu conceptul de “centru comercial ecologic”

Sonae Sierra a fost desemnata drept cea mai activa companie durabila din Europa. Expertul in targuri si expozitii de proprietati imobiliare Expo Real si publicatia de profil Dutch Property EU au acordat companiei Sonae Sierra premiul “Green Thinker Award”, recunoscand astfel atat rezultatele activitatii de pionierat in managementul de mediu desfasurata de Sonae Sierra, cat si rezultatele strategiilor de constientizare pentru dezvoltare durabila initate de companie.

Àlvaro Portela, CEO Sonae Sierra, a declarat: “Aplicarea, inca din faza de dezvoltare pana in faza operationala, a dezvoltarii durabile eco-eficiente in centrele noastre comerciale reprezinta de mai multi ani o prioritate pentru noi si face parte din strategia companiei. Tocmai de aceea, suntem foarte incantati sa primim aceasta distinctie acordata in premiera, care ne va ajuta in promovarea la nivel international a responsabilitatii fata de mediu”.

Criteriile de selectie pentru decernarea “Green Thinker Award” au fost foarte elaborate si au urmat mai multe etape pana la desemnarea castigatorului de catre juriu. Cele mai durabile 14 companii dezvoltatoare din Europa au fost atent evaluate prin prisma strategiilor de responsabilizare si a tacticilor de mediu puse in aplicare, fiind apoi supuse spre atentie juriului, format din experti independenti in dezvoltare durabila.

Sonae Sierra, specialistul international in centre comerciale, este un deschizator de drumuri in Europa in ceea ce priveste adoptarea politicii de mediu.

Compania, care detine pana in prezent 48 de centre comerciale in Europa si Brazilia, are o experienta de 10 ani in dezvoltarea eco-eficienta, introducand un sistem de management al mediului (Environmental Management System) certificat cu standardul international ISO 14001. Acest sistem are ca scop minimizarea activitatilor initiate de companii, care au posibile efecte asupra mediului.

Sonae Sierra a obtinut deja certificatul ISO 14001 pentru 13 proiecte aflate in constructie si are ca obiectiv instituirea acestor norme pentru toate proiectele aflate in faza de dezvoltare, cat si pentru cele care vor fi dezvoltate in viitor.

La nivel mondial, 26 de centre comerciale au primit deja certificatul ISO 14001, alte 13 centre comerciale urmand sa il primeasca in acest an. Ca urmare a acestor reglementari, 80 % din centrele comerciale Sonae Sierra vor fi certificate ISO 14001.

Sonae Sierra publica anual raportul de responsabilitate, in care se regasesc principiile si obiectivele reactualizate ale companiei pentru dezvoltare durabila.

München – Germania, 8 octombrie 2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *