free download 78 travel guides written by experts

Pentru prima oara in Romania, Fundatia Vodafone organizeaza Vodafone Big Marathon

• Vodafone Big Marathon face parte din Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank si va avea loc in data de 4 octombrie
• Peste 100 de alergatori, angajati din companiile Vodafone din toata lumea alearga pentru a sustine doua cauze din Romania

Fundatia Vodafone Romania organizeaza pentru prima oara in Romania Vodafone Big Marathon, un eveniment sportiv in care vor alerga atat angajati Vodafone din Romania, cat si din alte tari. Vodafone Big Marathon face parte din Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank si va avea loc in data de 4 octombrie 2015. Participantii vor alerga la maraton si in acelasi timp vor strange fonduri pentru sustinerea financiara a doua cauze ale Fundaţiei Vodafone Romania.

Fiecare alergator Vodafone care se inscrie la maraton are ca misiune strangerea sumei de 1.500 de euro care va fi impartita in mod egal intre cele doua cauze. Sumele adunate in urma campaniei vor fi utilizate pentru cresterea numarului de beneficiari ai celor doua proiecte, ‘Controlin’ si ‘Supravegherea pacienţilor cu probleme cardio-vasculare la domiciliu’.

“Vodafone Big Marathon Romania 2015 este in acelasi timp un eveniment sportiv si o campanie de strangere de fonduri. Acest eveniment a fost lansat de Fundatia Vodafone Group in urma cu un an si este pentru prima oara cand colegi din companii Vodafone din toata lumea alearga pentru a sustine cauze din Romania. Cele doua cauze au ca beneficiari pacienti cu diabet si cu probleme cardio- vasculare, susţinuti prin programul Fundatiei Vodafone, ‘Mobile for Good’. Prin fondurile care se vor strange in urma campaniei, ne dorim sa crestem numarul de beneficiari si sa extindem cele doua proiecte in mediul rural, in cat mai multe judete ale tarii”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

“Ma bucur si sunt mandra ca anul aceasta Fundatia Vodafone Romania organizeaza Vodafone Big Marathon in Romania. Voi alerga la maratonul de la Bucuresti pentru a sustine bolnavii de inima si de diabet din Romania. Experienta Maratonului de la Amsterdam, de anul trecut, a fost una dintre cele mai insemnate de pana acum, intrucat am avut sansa de a da un sens nou fiecarui kilometru alergat. Aceasta experienta m-a ajutat sa inteleg cata forta are cuvantul ‘impreuna’ si cum, alaturi de oameni implicati si generosi, am putut salva vietile a peste 60 de copii infestati de HIV din Leshoto, Africa de Sud. Cred din tot sufletul ca fiecare dintre noi are puterea sa schimbe lumea. Este nevoie doar sa alegi sa iti pese, sa te implici si sa crezi ca gestul tau poate schimba in bine destinul oamenilor de langa noi”, a spus Nicoleta Matei, Corporate Account Specialist, Vodafone Romania, participant la Vodafone Marathon Amsterdam 2014.

“Suntem onorati ca vom gazdui cei peste 100 de alergatori ai companiei Vodafone, veniti din toata lumea, pentru a alerga la Bucuresti si a sarbatori alaturi de ceilalti peste 10.000 de alergatori din peste 50 de tari o zi de bucurie a capitalei, cu oameni care fac miscare in aer liber, adopta un stil de viata sanatos, fac voluntariat si intreprind actiuni caritabile,” a declarat Oana Nastase, Director Asociatia Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului Bucuresti Raiffeisen Bank.

Vodafone Big Marathon face parte din evenimentul “Raiffeisen Bank Bucharest Marathon”, organizat de Asociatia Bucharest Running Club, avand ca sponsor oficial Raiffeisen Bank iar ca Partener de Comunicatii Vodafone Romania. Evenimentul va avea loc in 3 si 4 octombrie, iar Vodafone Romania este si sponsorul cursei de stafeta din cadrul maratonului.

Strangerea de fonduri se realizeaza prin SMS, M-Pesa sau platforma Justgiving, iar modalitatile concrete prin care se pot dona bani catre cele doua cauze ‘Mobile for Good’ sunt disponibile pe blogul Fundatiei Vodafone la adresa: //fundatiavodafone-blog.ro/2015/07/29/vodafone-big-marathon-romania-2015-alergam-pentru-doua-cauze-mobile-for-good/.

Cele doua proiecte pentru care angajati Vodafone din toata lumea alearga pentru a aduna fonduri fac parte din programul Fundatiei Vodafone Romania ‘Mobile for Good’, un program care incurajeaza folosirea tehnologiei mobile pentru rezolvarea problemelor sociale presante.

Proiectul ‘Controlin’ este desfasurat de Asociaţia React si ii ajută pe pacientii cu diabet sa isi monitorizeze valorile glicemiei si sa primeasca ajutor in situatiile de urgenta, cu ajutorul tehnologiei. ‘Supravegherea pacienţilor cu probleme cardio-vasculare la domiciliu’ este cel de-al doilea proiect din campanie, desfasurat de Asociatia Caritas Alba-Iulia Asistenta Medicala si Sociala. Prin intermediul acestuia, persoanele cu probleme cardio-vasculare aflate în zone rurale primesc asistenta medicala la domiciliu. Mai multe detalii despre cele 2 proiecte si despre programul Mobile for Good puteti gasi la adresa: https://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/proiecte/mobile-for-good/proiecte/index.htm.

Ideea de a combina stragerea de fonduri cu maratonul a luat nastere in cadrul grupului Vodafone in anul 2014. Astfel, angajati Vodafone din toata lumea deveneau ambasadori ai unei cauze, alergand pentru acea cauza si colectand si bani pentru cauza respectiva. Primul Vodafone Big Marathon s-a organizat anul trecut in Amsterdam, ca parte din Maratonul Amsterdamului. Cauza pentru care au alergat si au strans fonduri a fost Moyo Lesotho – copiii infectati cu HIV din Africa.

Bucuresti, 14.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *