Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pentru prima oara castigatorul Premiului „Locuri de Munca Sanatoase”

este anuntat in cadrul unui festival de film international

Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate în Munca (EU-OSHA) a sprijinit pentru prima data Premiul “Locuri de Munca Sanatoase” pentru cel mai bun film documentar pe teme legate de munca înmânat la cea de-a 52a editie a Festivalului de Film Documentar si de Animatie de la Leipzig. Câstigatorul editiei din 2009 este filmul “O afacere înfloritoare (A blooming Business)” a regizorului olandez Ton Van Zantvoort care descrie conditiile de munca într-o industrie globalizata aflata în continua schimbare.

Jukka Takala, Directorul EU-OSHA este entuziasmat cu privire la succesul cooperarii avute cu Festivalul International de Film de la Leipzig, prin care Agentia Europeana a reusit sa atraga atentia asupra promovarii locurilor de munca sigure si sanatoase: “A fost o idée excelenta sa sustinem Premiul Locuri de Munca Sanatoase în cadrul unui festival international captivant si interesant. Au fost selectate cele mai fascinante filme documentare pe teme legate de munca. Aceste filme s-au axat pe fiinta umana aflata într-o lume a muncii în continua schimbare reflectând foarte exact realitatea trista a lumii globalizate. Cu acest prilej doresc sa-l felicit pe Ton Van Zantvoort al carui film a fost un binemeritat câstigator”.

Filmele înscrise în competitie au explorat rezultatele fizice si psihice ale tranzitiei economice si ce se întâmpla cu aceia care nu pot tine pasul cu aceasta noua lume a muncii. Acestea au avut ca subiecte: pierderea locului de munca, migrarea muncitorilor de la un loc de munca la altul, saracia, externalizarea, sclavia moderna si drepturile lucratorilor.

Tema filmul câstigator “O afacere înfloritoare (A blooming Business)” abordeaza problema “locului de munca” într-o maniera creativa si sublineaza forta filmelor documentare realizate la nivel international în anul 2009. Directorul festivalului, Claas Danielsen a fost multumit de rezultat: „Suntem fericiti pentru ca acest film a reusit sa câstige primul premiu Locuri de munca sanatoase prin faptul ca reuseste sa ilustreze într-un mod frapant importanta conditilor de munca”.

Informatii suplimentare despre Premiul „Locuri de Munca Sanatoase” 2009 gasiti la:
//osha.europa.eu/en/campaigns/hw2008/Film-Award

Bilbao / Bucuresti, 02.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *