free download 78 travel guides written by experts

Pentru mai multa siguranta rutiera in orase: Ziua europeana a sigurantei rutiere 2008

Astăzi are loc cea de-a doua Zi europeană a siguranţei rutiere.Cu această ocazie, Comisia Europeană, în colaborare cu preşedinţia franceză, organizează la Paris o conferinţă pe tema siguranţei rutiere în oraşe, la care vor lua parte peste 600 de persoane.Pe lângă Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei responsabil de transporturi şi vicepreşedintele Jacques Barrot, responsabil de justiţie, libertate şi siguranţă, participă şi Dominique Bussereau, Secretarul de stat francez în domeniul transporturilor şi Altero Matteoli, ministrul italian al transporturilor.    

„Două treimi din accidentele rutiere şi o treime din accidentele mortale au loc în zona urbană.Din acest motiv, am decis ca această a doua ediţie a Zilei europene să o consacrăm siguranţei rutiere în oraşe.Această zi este o ocazie excelentă pentru a încuraja sensibilizarea cetăţenilor europeni în privinţa acestui fenomen” – a subliniat vicepreşedintele Tajani, care a făcut din siguranţa rutieră o prioritate a activităţii sale.

Conferinţa de la Paris privind securitatea rutieră în zona urbană abordează trei teme principale:nevoile participanţilor la trafic vulnerabili, precum pietonii şi utilizatorii vehiculelor cu doua roţi,amenajarea oraşelor în vederea sporirii gradului de siguranţă rutieră şiameliorarea comportamentului cetăţenilor în sensul adoptării unei noi culturi privind activitatea de prevenire.

Evenimentul urmăreşte să promoveze sporirea gradului de siguranţă rutieră în oraşe prin intermediul unui dialog mai eficient între toţi participanţii la trafic din mediul urban, precum şi între aceştia şi factorii de decizie. Pe lângă dezbateri, aproximativ patruzeci de vorbitori vor prezenta cele mai importante iniţiative şi progrese realizate în Europa în vederea reducerii gradului de nesiguranţă rutieră.

La fel ca şi anul trecut, mai multe state membre transpun evenimentul central, organizând manifestări la nivel naţional.Informaţiile referitoare la aceste acţiuni le puteţi găsi pe site-ul oficial al Zilei europene a siguranţei rutiere, făcând clic aici.

Prima Zi europeană a siguranţei rutiere a avut ca temă tinerii conducători auto.Simpozionul pe această temă organizat la Bruxelles a oferit tinerilor un cadru în care şi-au putut împărtăşi experienţele şi au putut solicita instituţiilor şi partenerilor obişnuiţi din domeniul siguranţei rutiere sporirea siguranţei pe drumurile din Europa.

Bucuresti, 13.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *