free download 78 travel guides written by experts

Pentru Craciun, Vitantis Shopping Center pregateste o calatorie in jurul lumii

Vizitatorii centrului comercial se vor întâlni, timp de cinci zile, cu tradițiile și obiceiurile de Crăciun ale culturilor participante la festivalul ”Crăciunul în jurul lumii” – Începem cu SPANIA pe 6 Decembrie

Vitantis Shopping Center anunță faptul că, în perioada 6 și 20 decembrie, este gazda unui festival de tradiții și obiceiuri de Crăciun, numit ”Crăciunul în jurul lumii”.
Evenimentul susținut de Vitantis Shopping Center își propune aducerea, sub cupola sărbătorii de Crăciun, a tradițiilor din țările participante : Spania, Rusia, Statele Unite ale Americii și Peru, urmând ca România și obiceiurile de Crăciun de aici să încheie întreg evenimentul.

Acţiunea se va desfăşura sub forma unui festival susținut în zilele de 6, 12, 13, 19 și 20 decembrie. Fiecare țară participantă va fi în centrul atenției într-una din aceste cinci zile. Astfel, se vor desfășura activități de Crăciun specifice fiecărei culturi prezente la festival.

De asemenea, fiecare zi va fi structurată în mai multe etape. Astfel, pe de o parte vor avea loc o serie de întâmplări cu Moș Crăciun – în persoana actorului Eduard Jirghiziu – care se va întâlni cu toți copiii în diversele sale ipostaze – de „Papa Noel” pentru Spania (unde va veni însoțit de regii magi), de „Santa Clause” pentru SUA, însoțit de elfi sau de „Father Frost” pentru Rusia. De-a lungul zilei vor fi susținute spectacole de dans, recitaluri si prezentări de ținute tradiționale. În plus, vizitatorii sunt invitați să asculte colinde specifice celor cinci culturi.
”Am vrut ca în 2009 să petrecem Crăciunul într-un context încărcat de tradiții, dar mai puțin tradițional. De aceea, am adus la Vitantis obiceiuri de Crăciun din cinci regiuni îndepărtate, ale unor culturi puternic marcate de semnificația acestei sărbători”, declară Vlad Dragoescu, partener Equest Balkan Properties și manager Vitantis Shopping Center.

Cel dintâi eveniment va fi destinat sărbătorii de Crăciun în Spania și va avea loc duminică, 6 decembrie, în fața cafenelei Zvon din Vitantis, între orele 14,00 și 19,00.  « Daca în România îl așteptăm pe Moș Crăciun sau Moș Nicolae – acestea fiind personajele centrale din sărbătorile de iarnă – în Spania, cele mai faimoase personaje sunt cei trei regi magi –Los Reyes Magos – ce vin imediat dupa Revelion în toate orașele spaniole însoțiți de o « armată » numeroasă de personaje, de la giganți și până la carele alegorice, ca să aducă binecuvantarea lor pentru noul an și să dăruiască dulciuri copiilor », spun organizatorii festivalului.
Crăciunul în stil spaniol de Duminică, 6 Decembrie, va începe la orele 14 :00 cu un recital susținut de maestrul Maxim Belciug – chitară spaniolă (cel mai faimos intrerpret de chitară spaniolă din România) – împreună cu Maria Raducanu – voce. În plus, va avea loc un spectacol de flamenco, în acompaniament de chitară spaniolă. O altă surpriză pregătită de organizatori este recitalul oferit de trupa 5 for Blues, ce va interpreta cântece spaniole celebre în toata lumea, având ca vocal pe Alexandru Agarici, actor și interpret la Teatrul Național de Opereta.

La « colțul Spaniei » din Vitantis Shopping Center, toată lumea îi va putea admira pe cei trei regi magi – Gaspar, Melchior și Baltazar, aduși de fluturi și flori.

Bucuresti, 04.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *