Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pentru concurentii MasterChef, cina la un restaurant s-a transformat intr-o proba plina de suspans

Concurenții MasterChef au primit aseară o invitație la restaurant, care s-a transformat ulterior într-o probă plină tensionată! Ediția de marți a fost urmărită de aproape 1.4 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:53. Cel mai urmărit minut al competiției, de la 20:57, a reunit aproape 1.7 milioane de telespectatori. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 9.9 puncte de rating și 21.7% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 5.6 puncte de rating și 12.3% share.

Ediția de aseară a debutat cu o invitație la restaurant pentru cei 13 concurenți rămași în competiția pentru titlul de MasterChef. Aceștia au fost relaxați, nebănuind că totul se va transforma într-o probă surpriză, în care vor trebui să reproducă preparatele comandate. Ascunse sub cutia misterelor, ingredientele identificate trebuiau să compună un preparat care să respecte gustul, cât și plating-ul celui de la restaurant. Preparatul lui Liviu nu a reușit să se apropie de produsul inițial și, ca urmare, cei trei Chefi i-au făcut un cadou surpriză: un sejur all inclusive la ultimul banc, unde un morman de vase aștepta să fie spălat. Câștigătorul probei a fost Tudor, preparatul acestuia fiind cel mai apropiat de preparatul pe care l-a avut de gătit.

Cea de a doua probă le-a solicitat concurenților mai mult decât abilități culinare. Memoria a fost factorul decisiv, concurenții fiind provocați să reproducă o supă. După ce au gustat din preparatul propus de Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean, concurenții au avut la dispoziție câteva minute pentru a alege din cămară ingredientele pe care le-au identificat în compoziție. La această probă, pe lângă imunitatea de care a beneficiat, Tudor a trebuit să aleagă un concurent care să nu beneficieze de blender, un instrument esențial pentru prepararea supei. Cel dezavantajat la această probă a fost Florin, prietenul lui Tudor. La finalul probei, cei 12 participanți au trebuit să guste din supele competitorilor și să le noteze fără să știe numele celui din a cărui supă au gustat. Ca rezultat al jurizării concurenților, dar și a Chef-ilor, Claudia, Andra, Liviu și Florin au intrat la testul sub presiune.

La testul sub presiune, cei patru concurenți au fost provocați să-și selecteze ingrediente din cămara MasterChef, pentru a crea un preparat la libera alegere. Adevărata surpriză a fost în momentul în care aceștia au trebui să schimbe coșurile între ei, fiind nevoiți să se adapteze rapid. Dacă inspirația și creativitatea culinară i-au salvat pe Claudia, Liviu și Florin, Andra nu a avut la fel de mult noroc, jurații considerând că parcursul acesteia trebuie să se oprească în această etapă a competiției.

12 concurenți au rămas în competiția pentru cel mai râvnit trofeu culinar din România: MasterChef! Competiția continuă și săptămâna viitoare, cu noi probe și provocări.

Bucuresti, 04.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *