free download 78 travel guides written by experts

Pentru barbati de ziua doamnelor,

de la capodopere Petrascu la bijuterii Lalique in Licitatiile Artmark de Martisor

În pragul sărbătorilor de Dragobete și de Ziua Femeii, Artmark celebrează pasiunea pentru artă printr-o paletă ofertantă de bijuterii de lux, mărțișoare de epocă la prețuri accesibile, ce pornesc de la câteva zeci de euro, opere de artă decorativă și plastică de colecție, transformând serile de 18 și 20 februarie în excelente ocazii de a investi în cadourile ideale pentru doamnele și domnișoarele cu gusturi clasice.

Licitația de Mărțișor II – Mărțișoare de epocă, Bijuterie și Artă Decorativă, organizată de Artmark joi, 20 februarie, ora 20.30, la Athénée Palace Hilton, aduce piese de colecție extrem de valoroase, printre care se numără două loturi Lalique, bijuterii excepționale și sofisticate: o splendidă pereche de cercei Lalique din aur, decorați cu mix de safire, granate și smaralde, estimată la 6.000 – 9.000 de euro și un superb pandantiv Lalique din aur decorat cu safire, granate și smarald, estimat la 12.000 – 15.000 de euro.

Artmark propune o bogată ofertă de mărțișoare inedite, ale căror prețuri pornesc de la câteva zeci de euro. Accesibilitatea este caracteristica definitorie: 25% dintre loturile licitației au prețul de pornire sub 100 de euro, iar 75% – sub 300 de euro.

Licitația dedicată bijuteriilor și artei decorative succedă Licitația de Mărțișor I, din 18 februarie, unde arta plastică este reprezentată de peste 170 de loturi, printre care se disting operele maestrului Gheorghe Petrașcu, „Lucreția în interior” (valoare estimativă: 35.000 – 45.000 de euro) ‒ un portret al soției artistului în interiorul conacului de la Târgoviște, care ne poartă prin istoria familiei Petrașcu și prin imaginarul inedit al pictorului ‒ și „Natură statică cu fructe şi pahar cu nalbă” (valoare estimativă: 7.000 – 9.000 de euro), realizată în perioada primei maturități artistice a lui Petrașcu.

Expoziţia de Mărțișor poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă, Str. C.A. Rosetti nr. 5, în perioada 4-19 februarie. Sesiunea de Licitații Artmark se desfăşoară în perioada 18-20 februarie, după cum urmează: Licitația de Mărțișor I – Pictură și Sculptură (marți, 18 februarie, ora 19.30, JW Marriott Grand Hotel), Licitația „Cabinetul de Curiozități – Arta Fotografiei, Muzicii și Scrisului” & Licitația de Fotografie și Benzi desenate (miercuri, 19 februarie, ora 19.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță), Licitația de Mărțișor II – Mărțișoare de epocă, Bijuterii și Artă Decorativă & Licitația de Artă Românească Importantă (joi, 20 februarie, ora 19.30, Athénée Palace Hilton).

Bucuresti, 07.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *