free download 78 travel guides written by experts

Pensionarii militari isi pot primi pensiile prin intermediul BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, cu Ministerul Apararii (MApN) – Directia Financiar Contabila si cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) – Casa de Pensii un contract cadru de virare lunara a drepturilor de pensii cuvenite pensionarilor militari, in conturile curente, care pot avea atasat un card de debit. BCR a dat un semnal puternic catre clienti si catre actorii pietei cardurilor inca de la inceputul anului trecut cand, in premiera pentru piata bancara, a semnat cu CNPAS conventia privind plata pensiilor si a altor drepturi banesti, prin intermediul unei banci. Acum BCR asigura aceleasi servicii si pensionarilor militari fosti angajati ai MapN si ai MIRA.

„BCR ofera acum si pensionarilor militari o alternativa simpla, rapida si comoda de a-si incasa drepturile de pensii . Este suficient ca pensionarul sa faca un singur drum la banca, ocazie cu care solicita deschiderea unui cont curent si completeaza o simpla cerere privind virarea drepturilor de pensii in contul curent. De restul demersurilor care trebuiesc facute se ocupa banca. Astfel, primirea pensiei devine un simplu transfer bancar lunar”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

BCR asigura pensionarilor acces permanent la banii din conturile curente prin cea mai extinsa retea de bancomate si reteaua vasta de comercianti unde pensionarii isi pot plati, utilizand cardul, bunurile achizitionate. Beneficiile pentru pensionari sunt asigurate si prin serviciile conexe atasate cardului de debit.

BCR deschide contul curent cu / fara card atasat pe numele clientului pensionar militar, beneficiar de drepturi de pensii, la solicitarea acestuia.

In situatia in care clientii beneficiari de drepturi de pensii au deja carduri sau conturi curente deschise la BCR, virarea sumelor de bani aferente drepturilor de pensii se poate face in aceste conturi.

Cand se prezinta la banca, pensionarul militar completeaza doar o cerere tip in 3 exemplare pentru virarea pensiei in cont cont curent cu sau fara card atasat, urmand ca banca sa  transmita un exemplar al cererii catre institutiile implicate in acest proces.

Contractele cadru cu MapN si MIRA au intrat in vigoare incepand cu 01.10.2008 si primul virament al pensiilor in conturi de card sau conturi curente pentru pensionarii care vor opta pentru aceasta modalitate de plata va fi efectuat in luna noiembrie 2008.

Bucuresti, 01.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *