free download 78 travel guides written by experts

Peisaje din inima Reginei

Expoziţie de pictură şi grafică Medi Wechsler Dinu la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov

Sâmbătă, 7 august, ora 19:30, la sala de expoziţii a Primăriei Râşnov, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură al unei contemporane interbelice: Medi Wechsler Dinu.

Medi Wechsler Dinu este, la cei 101 ani ai săi, „un tezaur uman viu” şi singurul dintre pictorii români în viaţă care au cunoscut-o pe Regina Maria şi care au creat la Balcic în perioada anilor ’30. Expoziţia, organizată prin bunăvoinţa doamnei Luiza Barcan, conţine 31 de lucrări realizate în acea perioadă, peisaje de pe Coasta de Argint – litoralul Mării Negre din Dobrogea şi Cadrilater, dar şi din alte locuri dragi inimii Reginei Maria: Sinaia, Rucăr şi Mangalia.

Duminică, 15 august, ora 16:00, în parcul din piaţa centrală a Râşnovului va fi inaugurată expoziţia permanentă de panouri fotografice cu imagini din viaţa reginei Maria. Curatorul acestei expoziţii va fi Nicolae Pepene, directorul Festivalului de Film Istoric.

Ediţia de anul acesta a festivalului marchează 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a Romȃniei, 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial şi 100 de ani de la începerea relaţiilor diplomatice între România şi Marele Ducat de Luxemburg.

Acest eveniment este parte a proiectului de promovare a potenţialului turistic al oraşului Râşnov, proiect implementat de Consiliul Local Râşnov în parteneriat cu Asociaţia ROSENAU TURISM. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Bucuresti, 04.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *