free download 78 travel guides written by experts

Pegas lanseaza in premiera nationala „Razboiul Spitelor”: Episodul 1

(campanie de încurajare a ciclismului urban)

Pe 23 noiembrie, Pegas a lansat cea mai nouă campanie, “Razboiul spițelor”, prin care susține atitudinea responsabilă a bicicliștilor în traficul urban.

Conform ultimului studiu realizat de Federația Europeană a Cicliștilor, în România, în jur de 70% din accidentele fatale în care sunt implicați bicicliști au loc în zonele urbane.

Pentru a preveni accidentele, Pegas încurajează bicicliștii să respecte regulile de circulație și să fie mai atenți în trafic. În lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, precauția bicicliștilor pe șosele este singura soluție care poate încuraja scăderea ratei accidentelor și îmbunătățirea relației tensionate dintre bicicliști si conducătorii de autovehicule.

Pe website-ul www.razboiulspitelor.ro, Pegas ilustrează cele două tipuri de bicicliști din traficul urban: cei care respectă regulile și cei care le ignoră.

În acest context, noua campanie își propune să evidențieze cele mai riscante situații pentru bicicliști: intersecțiile semaforizate și cele nesemaforizate, mersul pe contrasens, trecerea de pietoni și agresivitatea manifestată față de partenerii din trafic. Vizitatorii sunt invitați să aleagă din ce categorie fac parte și să urmărească două filme care prezintă momente pe care bicicliștii le trăiesc zi de zi.

“Vrem să provocăm o dezbatere în rândul comunității bicicliștilor despre pericolele la care se supun în traficul urban. Am ales să facem asta într-un mod cât se poate de amuzant, neintruziv, lăsându-i pe ei să aleagă de ce parte a baricadei sunt. Nu vrem să dăm lecții, ci doar să îndemnăm la câteva clipe de reflecție pe măsură ce observăm că bicicleta devine din ce in ce mai prezentă în viața noastră cotidiană.” – Andrei Botescu – General Manager Pegas

Credits: Produs de Diud, Regie – Gheorghe Andrei, Edit – Ciprian Frunzeanu, Actori – Radu Dima și Ștefan Trifan. Mulțumiri speciale lui Florin Babei!

Bucuresti, 03.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *