free download 78 travel guides written by experts

„Pe urmele lui Franz Liszt’’ – o aparitie discografica deosebita la Casa Radio

După succesul repurtat în turneul naţional care a cuprins 12 oraşe din România, proiectul „Pianul călător” îşi gaseşte o binemeritată încununare prin apariţia, la Editura Casa Radio, a unui CD intitulat „Pe urmele lui Franz Liszt’’, ce va fi lansat marţi, 13 septembrie 2011, ora 19.15, la standul Radio România Cultural din piaţa festivalului George Enescu.

Dacă nu aţi putut asista la nici unul dintre recitalurile turneului sau dacă doriţi să retrăiţi momente unice, veţi descoperi din plin emoţia în inregistrarea din concert, realizată în luna aprilie la Sala Radio, şi imprimată acum pe CD-ul care conţine aproape 80 de minute de muzică de Liszt în interpretarea excepţională a lui Horia Mihail:

Années de pèlerinage. Première année: Suisse.

Liebestraum nr. 3, Valse Caprice nr. 7, Consolation nr. 3, Valse impromptu. Nocturne.

Turneul naţional ”Pianul Călător – pe urmele lui Franz Liszt” a fost organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 orase din ţară între 1 şi 21 aprilie 2011 şi s-a încheiat la Mediaş, unde instrumentul a fost încredinţat comunităţii, pentru trei ani, de către Societatea Română de Radiodifuziune. Evenimentul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Ţările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard, care-l însoţea peste tot. Decizia organizatorilor de a relua ideea lui Franz Liszt în 2011 a venit în urma constatării că, în România, există numeroase oraşe care nu au piane de concert şi, în consecinţă, nu au posibilitatea de a avea acces la muzica clasică. De aceea proiectul Pianul Calător va continua şi în anii următori.

Pentru lansare si autografe vă aşteptăm marţi, 13 septembrie, ora 19.15, la standul Radio România Cultural din piaţa festivalului George Enescu.

Bucuresti, 13.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *