metalshow

PC World Top 100 Best Products

premieră pe piaţa românească de publishing

Cele mai bune produse IT&C ale anului premiate la Gala Premiilor PC World

În premieră pe piaţa de publishing IT&C românească, PC World Romania a realizat Top 100 al celor mai bune produse IT&C ale anului 2006. Top 100 Best Products este un model renumit pe piaţa internaţională, fiind realizat anual şi de ediţia americană a revistei PC World şi este considerat un punct de reper important pentru stabilirea celor mai performante produse IT&C. Top 100 Best Products a fost şi baza pe care au fost premiate cele mai bune produse IT&C ale anului 2006 în cadrul Galei Premiilor PC World, desfăşurate pe 15 februarie la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

În deschiderea galei, Mihaela Gorodcov, General Manager al IDG Romania, s-a adresat audienţei formate din cei mai importanţi jucători pe piaţa IT&C românească – producători şi distribuitori. Dânsa a subliniat tendinţele de redefinire a publishingului în era new media, precum şi schimbările cu care se confruntă piaţa de distribuţie.

„IDG Romania ţine cont de trendurile internaţionale şi se transformă într-o companie web-centric. New media marchează un nou tip de contact între furnizorii de informaţie şi furnizorii de soluţii – vendori şi distribuitori. Interesele noastre, ale publisherilor, şi cele ale producătorilor şi distribuitorilor de produse IT&C converg. Împreună putem să identificăm consumatorul şi cerinţele sale şi să întâmpinăm provocările erei New Media umăr la umăr”, a declarat Mihaela Gorodcov. De altfel, prezentarea d-nei Gorodcov va putea fi accesată la adresa www.pcworld.ro/top100.
    
Iniţierea unui proiect de anvergura Top 100 Best Products este ceva total nou pe piaţa de publishing IT din România. Cititorii PC World au putut vota pe site la adresa www.pcworld.ro/top100 , iar membrii juriului (redactori ai revistei şi reprezentanţi ai distribuitorilor de pe piaţă) au analizat produsele nominalizate conform unei grile de evaluare. Membrii juriului, reprezentanţi ai pieţei de distribuţie – Denis Brandmayer (Tornado Sistems), Sorin Leanca (Maguay), Gabriel Valsan (RHS Company) şi Şerban Păduroiu (Genesys) – alături de echipa redacţiei PC World au completat mii de fişe de evaluare pentru fiecare produs în parte, iar calculul rezultatelor finale a durat peste 15 ore. Peste 300 de produse au fost împărţite în 8 categorii: PC-uri şi componente, Web & networking, Stocare, Printing & publishing, Electronice de consum, Foto-video, Monitoare şi TV, Software. Ele au fost notate după trei criterii, şi anume: specificaţii, performanţă şi design & uşurinţă în utilizare.
    
Aflat la prima ediţie, Top 100 Best Products inaugurează seria de suplimente de acest tip care va fi realizată de PC World Romania anual, în lunile decembrie-ianuarie.

Nu numai produsele IT&C au fost premiate la această ediţie a Galei Premiilor PC World. O secţiune specială a evenimentului a fost dedicată conceptului de „Corporate Social Responsibility”, prin care companiile se implică în viaţa societăţii, participând la acţiuni de responsabilizare. Premiile speciale ale Galei PC World au mers către Microsoft România – pentru implicarea în proiectul Child Safety – şi către Orange România şi organizaţiei ADEPT (Asociaţia pentru Democraţie Participativă) – pentru conservarea mediului în satele săseşti din Transilvania.
    
Premiul de popularitate – Best Buy – a fost acordat companiei Softwin pentru produsul BitDefender Internet Security 10, care a fost cel mai votat produs de către cititorii şi vizitatorii site-ului www.pcworld.ro. De altfel, BitDefender, versiunea 9 Standard, a ocupat un loc onorabil şi în ediţia americană a topului, anul trecut.
    
La categoria software, redacţia PC World a acordat un premiu special suitei ERP Siveco Applications 2010, iar NOD32 Antivirus, distribuit în România de Axel Soft, a primit premiul special al juriului.
    Nu în ultimul rând, Vodafone România a primit un premiu special pentru serviciul HSDPA 3G Broadband.

    Premiile acordate pentru produsele votate în cadrul Top 100 sunt:

1.    Cel mai bun sistem – Maguay Game Power (Maguay)
2.    Cel mai bun produs de networking – Nortel ERS 8600 (Nortel Networks)
3.    Cel mai bun produs de stocare – Western Digital Raptor 150 GB (Flamingo)
4.    Cel mai bun laptop – Asus Lamborghini VX1 (Asus România)
5.    Cea mai bună placă video – NVIDIA GeForce 8800 (Nvidia)
6.    Cea mai bună placă de bază – Asus KFN5-D SLI (Asus România)
7.    Cele mai bune componente – Corsair XMS2 PC8500C5D (Caro Group)
8.    Cel mai bun produs de printing & publishing – Xerox WorkCentre Pro 123 (Xerox România)
9.    Cel mai bun PDA – HP iPAQ HX2750 (HP România)
10.    Cel mai bun monitor – Samsung SyncMaster 770P (UltraPro Computers)
11.    Cea mai bună cameră video – Sony Handycam HDR-HC1E (Sony România)
12.    Cea mai bună cameră foto – Olympus E-330 (MGT Educational)
13.    Cel mai bun gadget – Apple iPod Nano (I.R.I.S.)
14.    Cel mai bun sistem audio – Genius SW-HF5.1 3000 (Depozitul de Calculatoare)
15.    Cel mai bun telefon mobil – Nokia E60 (Nokia România)

Bucuresti, 19.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *