free download 78 travel guides written by experts

PC Iaşi se pregăteşte de Congres

Duminică, 29 ianuarie 2006, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Iaşi al Partidului Conservator. La întâlnire a fost invitată şi a participat şi conducerea judeţeană Iaşi a PUNR. Pe ordinea de zi s-au aflat: analiza activităţii Filialei Judeţene Iaşi a PC în cele două luni de la alegerea actualei componenţe, prezentarea rapoartelor de activitate ale Filialei Municipale Iaşi şi al Departamentului de Tineret, prezentarea şi discutarea celor două variante ale Partidului Conservator legate de problema rămânerii la guvernare, aprobarea unor hotărâri luate de Biroul Executiv şi probleme organizatorice.

Pe lista activităţilor politice din primele două luni de activitate ale noului Consiliu Judeţean al PC Iaşi s-au regăsit participări la festivităţile oficiale de 1 decembrie si 24 ianuarie, atât în Iaşi, cât şi in comuna Ruginoasa, acordarea de sprijin material unor cămine de bătrâni şi unor copii preşcolari, in mod special în zonele rurale defavorizate, organizarea unor spectacole muzicale pentru Sărbătorile de Iarna, organizarea unui seminar pentru prezentarea strategiei Partidului Conservator pentru IMM in 2006, dar şi demararea unor iniţiative culturale legate de publicarea unui volum de versuri dedicate memoriei lui Mihai Eminescu.

Legat de participarea la Congres, prim-vicepreşedintele Nicolae Lupaşcu a dat citire celor 2 moţiuni discutate la şedinţa Biroului Permanent din 21 ianuarie 2006, una în favoarea ieşirii de la guvernare – prezentată de Valentin Necolau, preşedinte al PC Bucureşti – şi cea de-a doua în favoarea rămânerii la guvernare, prezentată de vicepremierul George Copos. Liderii organizaţiilor locale din judeţ vor aduce la cunoştinţă membrilor de partid aceste moţiuni, iar delegaţii care vor participa la Congresul din 12 februarie vor vota în conformitate cu dorinţa membrilor de partid.

Cea mai importanta temă care va fi discutată la Congresul Partidului Conservator va fi comasarea prin absorbţie a PUNR de către PC, la nivelul judeţului Iaşi fiind deja realizate câteva acţiuni comune împreună cu delegaţii celor două partide politice. Senatorul dr. Radu Terinte a salutat fuziunea PUNR cu Partidul Conservator: “Consider că prin această acţiune, ambele partide vor avea de câştigat, ele având în componenta doctrinară rădăcini comune naţionale pe de o parte, iar pe de cealaltă parte reprezentanţii aleşi în toată ţara îşi vor uni forţele, căpătând o forţă politică şi anvergură superioară pentru promovarea proiectelor importante ale comunităţilor locale care i-au ales.”

Filiala Judeţeană Iaşi va participa cu un număr de 150 de delegaţi la Congresul Partidului Conservator, care va avea loc duminică, 12 februarie 2006, începând cu orele 11.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *