free download 78 travel guides written by experts

Paznicii legamantului

Tom Egeland
Editura ALLFA
Nu pot sa incep sa prezint “Paznicii legamantului” fara a mentiona faptul ca aceasta carte nu este pentru cei religiosi, atrasi cu patos de o religie sau alta. Este un thriller religios in care se fac numeroase conexiuni si se ajunge la rasturnari de situatie interesante si fascinante, ca idee – si la unirea, sau incercarea de unire, din unele puncte de vedere, a trei mari religii.

Trei simboluri – ankh-ul egiptean; runa tiwaz si crucea crestina – apar in cateva locuri sfinte si conduc catre descoperiri inedite. Bjørn Beltø, arheologul norvegian albinos, cu probleme mentale, dar un specialist foarte bun, dupa aventura anterioara in care a descoperit Racla Sfintelor Taine, porneste intr-o noua calatorie. Manuscrise criptate, cateva locuri care trebuie descoperite, pericole care pandesc la tot pasul si un secret foarte-foarte vechi.

Asim, un preot egiptean, pleaca impreuna cu un sicriu si comorile ingropate cu el in Norvegia – luat fiind de vikingii care ajunsesera pe Nil, in Egipt, si capturasera „comoara”. Se creeaza un „serviciu” al Paznicilor care sa protejeze cu viata, de-a lungul secolelor, secretul si comoara.

In vremea noastra insa, secretul pare a iesi la iveala. Dar Vaticanul nu isi doreste sa se afle adevarul, iar persoane si institutii influente doresc sa aiba acces la informatii si la descoperiri, la manuscrise si comoara inainte de oricine altcineva.

Asa incepe o cursa contra cronmometru care il poarta pe Bjørn in locuri diverse din Norvegia, apoi in Egipt, Roma si chiar Islanda. Un secret fabulos, ceva ce, daca s-ar afla public, ar schimba definitiv marile religii.

Un thriller religios captivant, in care actiunea reuseste sa tina cititorii cu sufletul la gura de la inceput si pana la sfarsit. Un roman care imbina in mod inedit documente si locuri/descoperiri reale cu fictiunea, creand o lume aparte, reusind sa suscite interesul si sa puna sub semnul intrebarii momente cheie din Biblie.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *