free download 78 travel guides written by experts

PayPal Pricing Report

Cumpărăturile din SUA şi Asia, mai ieftine în pofida fluctuaţiei valutare

· Gadgeturile cele mai ieftine vin în continuare de pe piaţa din SUA
· Produse de lux la preţuri accesibile sau alternative ieftine, în magazinele online din străinătate
· Parfumuri şi genţi – cadouri disponibile online la preţuri rezonabile
· Jucării “must have” pentru copii – cu până la 50% mai ieftine în magazinele online din afară
· Statele Unite şi Asia, în continuare pieţele cele mai ieftine pentru achiziţii online

PayPal – sistem de plăţi care permite realizarea de achiziţii online în întreaga lume – a realizat o analiză a preţurilor pentru a vedea unde se găsesc cele mai accesibile produse aflate pe listele de cadouri de sărbători ale consumatorilor anul acesta. În cadrul studiului au fost analizate pieţele cele mai populare pentru achiziţii online în rândul românilor, cum ar fi Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi pieţele asiatice.

La întrebarea “De unde poate face Moş Crăciun cele mai avantajoase achiziţii?”, studiul PayPal arată că preţurile cele mai bune se găsesc, în continuare, în Asia şi Statele Unite.

Gadgeturile cele mai ieftine, în continuare pe piaţa din SUA

Atunci când e vorba de achiziţionarea de gadgeturi sau noi tehnologii, cei interesaţi pot gasi preţuri avantajoase pentru astfel de produse în oferta magazinelor online din Asia şi Statele Unite.

Astfel, în Statele Unite, preţurile pentru iPad 2 (16 GB) încep de la 1.651 RON, în condiţiile în care această tabletă costă, în România, în jur de 2.000 de RON.

Preţuri mai atractive decât cele de pe piaţa autohtonă se regăsesc în magazinele din străinătate şi pentru Samsung Galaxy Tab, aceste tablete fiind vândute, în Romania, la preţuri cu circa 20% mai mari decât în Statele Unite.

Diferenţe notabile de preţ se înregistrează şi în cazul iPhone 4s 32 GB, care se vinde în România la un preţ cu circa 30% mai mare decât în SUA şi cu circa 20% mai mare decât în Germania sau Marea Britanie.

Până de curând, principalul impediment în realizarea tranzacţiilor online de valoare mare era reprezentat de incertitudinile privind securitatea acestora. Pentru a rezolva această problemă, PayPal a introdus un mecanism prin care rambursează integral valoarea tranzacţiilor – indiferent de mărimea lor – către cumpărători, dacă aceştia se confruntă cu probleme în cadrul procesului de achiziţionare a unor produse.

“Am depaşit majoritatea barierelor care impiedicau progresul achiziţiilor online”, spune Przemek Pluta, Regional Manager CEE PayPal. “Folosirea sistemului nostru este opţiunea cea mai confortabilă deoarece te lasă să faci cumpărături cu doar câteva click-uri. Paypal este un sistem sigur pentru că nu trebuie să furnizezi datele cardului sau să te conectezi la contul bancar pentru a face tranzacţii. În plus, am făcut paşi către eliminarea suspiciunii de fraudă. Astfel, dacă ceva merge greşit şi nu primeşti marfa pe care ai cumpărat-o, nu pierzi niciun ban, deoarece oferim protecţie integrală cumpărătorului.”, adaugă el.

Produsele de lux – nu doar pentru cei bogaţi

Cel mai recent studiu realizat de PayPal a analizat şi produse “no name”, alternative mai puţin costisitoare, dar de o calitate similară cu branduri aspiraţionale de lux.

Astfel, în cazul electronicelor, piaţa online din Asia, prin comercianţi precum Dealextreme sau FocalPrice, oferă opţiuni avantajoase, cum ar fi tablete care pot fi achiziţionate la un preţ de circa 224 RON sau camere digitale la preţuri cu circa 40% mai mici decât cele de brand.

Cadouri la preţuri rezonabile, pentru femei elegante

Electronicele reprezintă o alegere sigură în cazul bărbaţilor, însă, atunci când e vorba de cadouri, femeile vor aprecia întotdeauna mai mult un parfum deosebit.

Magazinele online reprezintă alegerea ideală pentru cumpărarea de parfumuri, în condiţiile în care CK One Shock, Giorgio Armani Aqua di Gio sau Carolina Herrera 212 VIP (50 ml) sunt disponibile la preţuri începând de la 107 RON în Europa Occidentală şi de la 121 RON în Statele Unite.

Când fac achiziţii online, femeile nu se uită doar la preţ, ci şi la gama largă de produse din care pot alege. Mai mult, ele preferă să cumpere online produse pentru care, offline, preţul pe care ar trebui să îl plătească este cu mult mai mare. Astfel, atunci când este cumparată dintr-un magazin online din străinătate, o geantă originală Luis Vuitton nu mai reprezintă un lux, ci o achiziţie la un preţ rezonabil.

O altă alternativă pentru produsele de brand scumpe sunt liniile de produse proprii, fabricate şi comercializate de magazine care vând şi produse de lux (aşa cum este cazul magazinului www.asos.com). Astfel, achiziţiile făcute în magazine de tipul celui menţionat îi ajută pe cumpărători să economisească cel puţin 50% la jeanşi, 68% la tricouri şi 74% la ceasuri de mână.

Cadouri pentru copii

Copiii sunt cei care aşteaptă cu cea mai mare nerăbdare sărbătorile de iarnă şi cadourile aduse de Moş. Pentru cei mici, o surpriză plăcută poate fi reprezentată de o naveta Lego Star Wars Imperial V-Wing sau de un robot Transformers, care costă, în România, aproape dublu comparativ cu preţurile oferite de magazinele online din Statele Unite.

În cazul navetelor Lego StarWars, cele mai mari preţuri se regăsesc în magazinele din SUA şi Germania, acestea fiind însă mai mici decât preţul din magazinele româneşti.

Statele Unite şi Asia – în continuare pieţele cele mai ieftine pentru achiziţii online

Concluzia celui de-al doilea raport de analiză a preţurilor realizat de PayPal confirmă faptul că pieţele cele mai atractive din punct de vedere al preţurilor sunt Asia şi Statele Unite, chiar dacă există şi câteva excepţii de la regulă.

Diferenţele dintre preţurile practicate pe piaţa din România şi cele de pe pieţele analizate în cadrul raportului variază de la câteva procente la 50%, preţurile de achiziţie a produselor din magazinele online străine continuând să fie atractive chiar şi după ce li se adaugă diverse taxe.

În 2010, cea mai mare sursă de bunuri şi servicii importate de către români prin cumpărături online a fost reprezentată de Statele Unite (31%), pe poziţiile urmatoare în preferinţele de achiziţii ale românilor aflându-se Marea Britanie (15%) şi Germania (14%). În ceea ce priveşte pieţele din Asia-Pacific, acestea au atras 19% din sumele cheltuite online de români prin intermediul PayPal anul trecut.

Bucuresti, 29.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *