PR Summit 2021

PayPal celebreaza listarea pe NASDAQ si finalizeaza separarea de eBay Inc.

Managementul companiei, angajații, comercianții și consumatorii apasă butonul PayPal pentru a marca deschiderea sedinței de tranzacționare a NASDAQ

PayPal Holdings, Inc. (“PayPal”) (NASDAQ: PYPL) a anunțat încheierea separării de eBay Inc. (“eBay”) și este acum o companie independentă tranzacționată public pe NASDAQ sub simbolul “PYPL.”. Managementul companiei, împreună cu angajați și comercianți, vor apăsa împreună butonul PayPal pentru a marca evenimentul, dar și deschiderea sedinței de tranzacționare a bursei NASDAQ.

Dan Schulman, președinte și CEO PayPal, se alătură angajaților și clienților pentru a apăsa butonul PayPal
și marca deschiderea NASDAQ în această dimineață. Astăzi, PayPal devine companie independentă
tranzacționată public la bursă, sub simbolul PYPL. (Sursa foto: Nasdaq)

“Fiind o platformă de plăți digitale deschisă, precum și cel mai popular și de încredere portofel digital, suntem încântați să celebrăm ziua în care ne listăm la bursă și care marchează începutul unui nou capitol,” spune Dan Schulman, președinte și Chief Executive Officer PayPal. “Tehnologia mobilă transformă plățile, astfel ca oamenii să își poată muta și administra banii mai rapid, mai sigur și mai convenabil decât oricând în trecut. În calitate de companie independentă, considerăm că există o oportunitate imensă ca PayPal să își extindă rolul de partener al consumatorilor și comercianților și să ajute la conturarea industriei, în condițiile în care banii se digitalizează în ritm accelerat.”

PayPal este bine poziționat pentru a livra beneficiile monedei digitale oamenilor din întreaga lume. În 2014, PayPal a procesat un volum total de plăți de 235 de miliarde de dolari și a avut peste 8 miliarde de dolari venituri. De asemenea, anul trecut, PayPal a procesat un volum de plăți mobile de 46 de miliarde de dolari. Compania deservește peste 169 milioane de conturi active aparținând clienților din 203 de piețe din întreaga lume.

Schulman a adăugat: “Punem accentul pe consolidarea capacității noastre de a genera o creștere pe termen lung pentru companie și pentru shareholderi. PayPal este unic. Avem o abordare singulară a plăților digitale, abordăm cu dedicare serviciile pentru clienți, avem apetență pentru inovație și o platformă tehnologică agnostică de natură să creeze valoare pentru consumatori și pentru comercianții online, în aplicații și, din ce în ce mai mult, în magazine.”

Compania PayPal a fost listată pe NASDAQ sub același symbol – “PYPL” – înainte de a fi cumpărată de eBay Inc. în 2002, pentru 1.5 miliarde de dolari. “Vrem să le mulțumim prietenilor noștri de la eBay pentru susținerea extraordinară și parteneriatul pe care l-am avut timp de peste 12 ani”, a conchis Schulman.

Conform termenilor separării, pe 17 iulie 2015, toti cei care aveau acțiuni eBay la momentul separării, pe 8 iulie 2015, au primit o acțiune PayPal pentru fiecare acțiune obișnuită eBay deținută. Nu au fost distribute alte tipuri de acțiuni PayPal.

Începând cu 6 iulie, acțiunile PayPal au fost tranzacționate sub rezerva ”când sunt emise” pe NASDAQ, sub simbolul “PYPLV,” ceea ce le-a permis investitorilor să tranzacționeze dreptul de a primi acțiuni PayPal în momentul distribuției lor. Tranzacționarea ”atunci când sunt emise” pentru acțiunile normale s-a încheiat pe 17 iulie, la momentul închiderii bursei. Începând de azi, tranzacționarea normală a acțiunilor PayPal pe NASDAQ a început sub simbolul “PYPL.”

SAN JOSE, CA / Bucuresti, 20.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *