Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Pavilionul cu umbre” / Teatru în TVR / „Pygmalion”

  • Rămânem împreună! Duminică, 27 septembrie, la ora 20:00*, pe TVR 3: PAVILIONUL CU UMBRE, un teleplay după piesa omonimă a lui Gib Mihăescu, în regia lui Silviu Jicman

 

PAVILIONUL CU UMBRE

Scenariul şi regia: Silviu Jicman

Cu: Ştefan Radof, Raluca Penu, Claudiu Stănescu, Irina Mazanitis, Valentin Uritescu, George Alexandru, Eugenia Bosânceanu, Matei Gheorghiu

Pavilionul cu umbre

Redactor: Lucia Hossu Longin

Director de producţie: Gigi Androne / Costume: Elena Timonu / Decoruri: Virgil Popa

Ilustraţia muzicală: Lidia Danciu

Director de imagine: Mihai Truică

Romanele şi povestirile acestui „analist” al mecanismelor încă nedesluşite, care dirijează inconştientul, s-au înscris demult printre operele de seamă ale literaturii române. În anul 1926 piesa a obţinut premiul Asociaţiei Criticilor Dramatici. Predată Teatrului Naţional, ea a fost citită în consiliul format din prestigioşi oameni de cultură, printre care: Liviu Rebreanu, Cezar Petrescu, V.I.Popa si alţii. Sculptorul Oscar Han îşi aminteşte că Gib Mihaiescu şi-a lecturat lucrarea „cu o voce fermă si cu o dicţiune care sublinia precis fizionomia personajelor…” Acceptând să joace în piesa acestui debutant, Mărioara Ventura, în trecere prin România, mărturisea într-un interviu publicat în Universul: „găsesc piesa foarte interesantă, originală şi în armonie cu teatrul nou care se face in ţările Occidentului”.

„Sunt foarte multe motive care m-au determinat să optez pentru Pavilionul cu umbre. În primul rând e o poveste foarte interesantă şi apoi e pariul pe care mi l-am propus în momentul în care am considerat că e nevoie să scot anumite lucruri din interiorul conacului boieresc şi să le plasez în alt fel. Cel mai interesant a fost să optez pentru protagonist, fiecare dintre personajele principale putând să aibă sarcina asta” a declarat regizorul Silviu Jicman pe 10 august în direct la TVR2 cu ocazia ediţiei speciale prilejuite de aniversarea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune.

  • Vă așteptăm la teatru în grădina TVR! Stagiunea „Teatru în TVR” durează până în 4 octombrie!

 

Programul următoarelor zile:
Duminică, 27 septembrie, ora 20:30 – „Iubire dublu distilată” – Compania Teatrio
Marți, 29 septembrie și miercuri, 30 septembrie, ora 20:30 – Pygmalion – UNATC

Pygmalion, de G.B.Shaw – Traducere: Petru Comărnescu / Adaptare: Bogdana Darie

Distribuţia: Gabriel Hrițcu, Azaleea Necula, Aurelian Culea, Cătălina Corbu, Roxana Ardelean, Dumitru Țui

Coordonatori: Prof. univ.dr. Bogdana Darie / Dr. Romina Boldașu

Scenografia: Miruna Croitoru, clasa Lector.univ.dr. Iuliana Gherghescu

Mișcarea scenică: Romina Boldașu

Pygmalion

„Pygmalion” este un spectacol al timpurilor noastre. Vorbește despre puterea educației în evoluția ființei umane, despre diferențe sociale, dreptul la șansă și, mai ales, despre libertatea individului într-o lume nedreaptă. Profesorul Higgins, replica modernă a personajului mitic o transformă pe micuța Galateea într-o operă de artă, devenind un adevarat artist creator-pedagog al propriei sale arte. Puterea cuvântului devine dalta unui sculptor de geniu.

Reprezentațiile cu „Pygmalion” sunt o continuare firească a evenimentelor speciale care au avut loc până acum în grădina TVR și ne bucurăm că îi vom avea alături de noi pe eroii mai puțin cunoscuți ai acestei perioade. Sunt oamenii care au ajutat ca viața să meargă mai departe în condițiile stării de urgență și, mai apoi, de alertă: cei care lucrează în magazine, pentru firme de curierat, pentru firme care asigură curățenia. Oameni care ne-au înlesnit tuturor o formă decentă de a sta în casă. Sunt cei pe care nu îi cunoaștem, nu îi vedem la televizor, dar care au avut un rol incontestabil în a ține „în viață” întreaga țară. Si ei sunt Eroii din linia întâi.

În limita locurilor disponibile puteți solicita locuri la aceste spectacole pe adresa casadeproductie@tvr.ro.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că dispunem de 194 locuri, grupate astfel:

  • 48 seturi de cate 3 locuri
  • 20 seturi de cate 2 locuri
  • 10 locuri individuale/solitare.

„Teatru în TVR” este cel mai important eveniment cultural al anului 2020 din România – ca durată şi desfăşurare.Toate informaţiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de începere a acestora, regulile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu COVID 19 pot fi găsite pe www.tvr.ro, http://www.tvr.ro/teatruintvr.html#view şi pe https://www.facebook.com/casadeproductietvr.

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada Constantin Blaremberg, poarta destinată exclusiv spectatorilor. Pentru o imagine și mai clară, iată ghidul de acces:

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István.

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *