free download 78 travel guides written by experts

Paula Seling si Ovi merg la Oslo

Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2010, eveniment coprodus în premieră de Televiziunea Română şi ziarul Adevărul, a ales aseara piesa care va reprezenta Romania la Oslo. Este vorba de ,,Playing With Fire´´ compusă de Ovidiu Cernăuţeanu şi interpretată de Paula şi Ovi, singura piesa care a obtinut punctajul maxim atat din partea publicului, cat si de la cele cinci jurii de specialitate.

Se poate spune ca ,,Playing With Fire´´ este cu adevarat optiunea majoritatii, deoarece la aceasta editie a Selectiei Nationale s-au inregistrat, in premiera, atat un numar record de jurati (31 de specialisti din intreaga tara), cat si un numar record de voturi telefonice de la telespectatori: peste 174.000. Din pacate, numai 116.631 dintre acestea au fost valide, pentru ca nu toata lumea a retinut ca se poate vota o singura data de la un numar de telefon. Astfel, au fost telespectatori care au sunat de peste 70-80 de ori de la acelasi numar, voturile lor fiind, evident, inregistrate dar invalide.

Interesul crescut al fanilor din tara si din strainatate pentru acest eveniment a fost demonstrat atat de catre cifrele de audienta care au pozitionat postul TVR 1 pe primul loc la nivel urban, de numarul mare de  accesari pe site-ul TVR, dar si de faptul ca importante site-uri internationale Eurovision au facut relatarea live a Selectiei din Romania.
Astfel, de-a lungul transmisiei maraton de peste trei ore, mai precis in intervalul 21.10 – 24.36, TVR 1 a inregistrat la nivel urban o medie a rating-ului de 4.3% si o cota medie de piata de 12.1%. Pozitia de lider in clasamentul audientelor a fost pastrata de TVR 1 si in programul care a urmat Selectiei Nationale, ,,Circul …de dupa". Difuzat in intervalul 0.45 – 1.40, acest talk show transmis in direct din Camera Verde a inregistrat la nivel urban o valoare medie a rating-ului de 1,4% si o cota medie de piata de 10,1%.

Sambata, site-ul TVR a fost accesat de peste 34.000 de oameni, dintre care peste 5.500 au intrat pe articolul despre castigatorii competitiei Eurovision. In cateva ore de la postare, articoul a adunat peste 300 de comentarii, un record pentru site-ul TVR. De asemenea, site-ul www.adevarul.ro a transmis live intregul eveniment intre orele 20.00 si 01.45, inregistrand audiente foarte bune si completand, astfel, acoperirea evenimentului.

Selecţia Naţională Eurovision 2010  a fost transmisă sâmbătă, în 6 martie, în direct de la Circul Globus din Bucureşti, spectacolul fiind prezentat de Valentina Pelinel şi Horia Brenciu, ajutaţi din camera verde de către Gianina Corondan. Invitaţi speciali la acest eveniment au fost Olsen Brothers din Danemarca, câştigătorii concursului Eurovision, ediţia 2000, cu piesa "Fly On The Wings Of Love".

Ovidiu Cernăuţeanu, compozitorul piesei câştigătoare a primit la finalul concursului cheile maşinii Seat Ibiza, premiul oferit compozitorului de firma Alto Syncro.

Ştiri detaliate despre Selecţia Naţională Eurovision 2010 pot fi aflate accesând adresele de site speciale ale celor doi coproducători : www.tvr.ro/eurovision şi www.adevarul.ro/eurovision.

Bucuresti, 07.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *