Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Paula Seling concerteaza pentru Unitate intre generatii

Fundaţia Sfântul Sava de la Buzău, alături de Fundaţia Phoenix, organizează miercuri, 12 iunie 2013, ora 19.00, la Teatru Odeon, un concert caritabil susţinut de Paula Seling.

Evenimentul va marca lansarea campaniei umanitare „Unitate între generaţii”, proiect ce îşi propune ridicarea unui centru social, Savaliada, destinat mai multor categorii de persoane aflate în dificultate, într-o fostă unitate militară abandonată din localitatea Baba Ana, jud. Buzău.

„Cred că lecţia minunată pe care o învăţ mereu când mă alătur unor proiecte de acest fel este că într-o lume a egocentrismului cultivat asiduu pe toate căile posibile, descopăr iar şi iar că mai există oameni care se încăpăţânează să rămână ataşati de valorile profund creştine şi să se identifice cu statutul de OM”, mărturiseşte Paula Seling.

Centrul social Savaliada, inspirat după modelul aşezămintelor filantropice ale Sf Vasile cel Mare, va deveni primul aşezământ din ţară care va oferi şansa mai multor categorii de persoane defavorizate să să convieţuiască laolaltă, redându-le speranţa şi dreptul la un trai mai bun. Astfel, mame cu copii, bâtrâne şi bâtrâni singuri sau abandonaţi de familii vor putea găsi aici adăpost, hrană, servicii de îngrijire şi asistenţă medicală pentru bătrâni, socializare, consiliere socială, consiliere religioasă. În acest sens, vor fi amenajate spaţii pentru desfăşurarea mai multor tipuri de activitaţi, cum ar fi: sala de activităţi didactice pentru copii, amfiteatru pentru acţiuni culturale, teren de sport, o capela.

„Pentru acest proiect curajos avem năzuinţe mari: ne dorim ca, în timp, Savaliada să se autosuţină. În acest sens, ne-am propus să înfiinţăm o microferma agricolă, unde vom cultiva legume, vom înfiinţa o ciupercărie, un solar, un iaz cu peşte şi ateliere de artă populară. Dar toate acestea vor fi posibile doar împreună! Nu trebuie să aşteptăm salvarea de altundeva, fiecare dintre noi putem schimba lumea prin exemplu personal şi prin stăruinţa de a lucra Binele”, a declarat Părintele Prof. Dr. Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei Sf. Sava de la Buzău.

www.sfsavabz.ro

Despre Fundaţia Sf Sava de la Buzău

Fundaţia Sf Sava de la Buzău este o organizaţie nonprofit care, de peste 20 de ani, oferă sprijin oamenilor în nevoie din 3 judeţe: Buzău, Prahova, Tulcea, precum şi din Republica Moldova. Activitatea fundaţiei este derulată, în principal, de voluntari. Cu un număr anual de peste 2000 de beneficiari, Fundaţia Sfântul Sava de la Buzău oferă servicii acreditate şi sprijin copiilor din familii defavorizate, femeilor victime ale violenţei domestice, tinerilor proveniţi din orfelinate, bătrânilor singuri sau abandonaţi de familie, persoanelor bolnave, şomerilor şamd. Printre proiectele dezvoltate de Fundaţia Sfântul Sava, amintim: Cantina socială în cadrul căreia, de 20 ani, peste 100 de persoane beneficiază zilnic de o masă caldă; cele 3 aşezăminte pentru bătrâni din localităţile Câmpeni, Pietroasele şi Năieni; un Centru de zi pentru copii; Campusul pentru copii de la Bisoca; Şcoala de arte şi meserii pentru tinerii proveniţi din centre de plasament; Centrul de urgenţă ‘’Violenţa în familie’’; Microferma agricolă Sf Sava, Tabăra pentru tineri de la Maliuc şi lista ramâne deschisă.

Fondatorul şi preşedintele fundaţiei este Părintele Prof. Dr. Mihail Milea, preot paroh la Catedrala Sfântul Sava de la Buzău, care pe lângă slujirea preoţească împlineşte, în paralel, mai multe slujiri, precum cea filantropică, didactică şi publicistică.

Bucuresti, 10.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *