metalshow

Patrula VELO in actiune!

Preambul:

Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA a semnat in anul 2009 Carta Europeana a Sigurantei Rutiere, un program de trei ani in cadrul caruia ne angajam sa derulam activitati de prevenire a accidentelor rutiere. Romania se afla pe unul dintre primele locuri din Europa prin numarul mare de accidente grave provocate pe soselele tarii noastre.

In 2010, George Culda (Presedintele Asociatiei BateSaua si Vice-presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania) a fost numit Corespondent National al acestui program european.

«Patrula VELO in Bucuresti»

Voluntarii asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA, impreuna cu reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei, invită şoferii, bicicliştii şi pietonii bucureşteni la respect reciproc.

Joi, 15 iulie, Brigada Rutiera a Capitalei in parteneriat cu Asociatia "BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA" a iesit in strada pentru a distribui fluturasi de atentionare pentru masinile parcate pe benzile de ghidaj destinate biciclistilor si volante informative destinate atat soferilor cat si biciclistilor.

Activitatea de distribuire a fluturaşilor care conţin un ‚Extras din Codul Rutier cu privire la circulatia cu bicicleta’ se va face săptămânal, în intersecţiile aglomerate şi pe arterele unde există benzi de ghidaj pentru biciclete, blocate de autoturisme.

Prin actuala legislatie romaneasca, se interzice circulatia altor participanţi la trafic pe benzile pentru biciclete şi se interzice oprirea voluntara a vehiculelor pe benzile pentru biciclete.

Implicarea voluntarilor este binevenită şi aşteptăm sa ne contacteze prin email la adresa contact@batesaua.ro sau prin telefon la 021 3159811.

Concluzii:

"Scopul acestei actiuni preventiv-educative este de a contribui la dezvoltarea culturii bicicletei in mediul urban, prin activitati generatoare de atitudine pozitivă faţă de bicicletă în particular, faţă de transportul alternativ în general. Sperăm să beneficiem în viitorul apropiat de sprijinul celor din Brigada Rutieră pentru a demara un proces amplu de modificare a Codului Rutier în favoarea utilizării bicicletei, căci forma lui actuală este foarte confuză şi contradictorie", a declarat GeoBateSaua – vice-presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania.

Iniţiativa asociatiei BATE SAUA de a derula programul „Patrula VELO” se inscrie in proiectul VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI derulat de organizatia noastra in parteneriat cu Clubul de Cicloturism Napoca, cu sprijinul Federatiei Biciclistilor din Romania si UNDP (GEF SGP) in Romania.

Bucuresti, 16.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *