Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Patru studenți români au participat la Programul Amgen Scholars

Programul le oferă studenților oportunitatea de a participa, pe timpul verii, la sesiuni de cercetare în instituții de învățământ și cercetare de de top din Europa și Japonia
Aplicațiile sunt deschise acum pentru programul din 2018

Studenții Mircea-Dan Mirea și Radu Costin Bizga Nicolescu, în prezent studenți ai Universității Cambridge, Sacalean Vlad de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Alon Vigdorovits de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” au participat recent, în Europa, la prestigiosul program Amgen Scholars inițiat de Fundația Amgen. Încă din 2009, Programul Amgen Scholars a oferit oportunități de cercetare sub îndrumarea unor mentori de la facultăți de renume mondial, pentru 738 de studenți din Europa, incluzând 13 din România.

Amgen logo

Alon și Radu și-au petrecut vara implicându-se în activități de cercetare de vârf la Ludwig-Maximilians-Universität, în timp ce Vlad a participat la programul Universității Cambridge, iar Mircea-Dan la programul Institutului Karolinska, Suedia. Ei sunt patru dintre cei 102 studenți din Europa acceptați anul acesta în program, din peste 1.048 aplicanți. Partenerii programului, cinci instutuții educaționale și de cercetare de top – Universitatea Cambridge, Anglia; EHT Zurich, Elveția; Institutul Karolinska, Suedia; Universitatea Ludwig-Maximilians, Germania și Institutul Pasteur, Franța – au găzduit studenți în laboratoare de cercetare de talie mondială. În plus, un număr de 9 studenți din Europa au participat la Programul Amgen Scholars 2017 din Japonia, care este deschis aplicanților din toată lumea.

„Sunt foarte bucuros că patru participanți români au participat la Programul Amgen Scholars al Fundației Amgen. Am avut mereu încredere în capacitatea studenților români de a reprezenta țara noastră în știință și domenii conexe acesteia și sper că pasiunea pentru știință va atrage tot mai mulți studenți să urmeze o carieră în acest domeniu. Programul Amgen Scholars reprezintă un punct de plecare foarte bun pentru studenții români și o oportunitate fantastică pentru ei să învețe mai multe despre știință și biotehnologie de la oameni de știință de renume din mediul academic”, a spus Sorin Popescu, Director General Amgen România.

Pe lângă experiența individuală de cercetare, cei patru studenți români au participat, de asemenea, la simpozionul european de toamnă, susținut la Cambridge, în perioada 3-5 septembrie. Această oportunitate le-a dat ocazia lui Mircea-Dan, Radu, Vlad și Alon să cunoască studenți care au participat la program în cadrul altor instituții, să discute despre proiectele lor de cercetare, să învețe despre biotehnologie și să-i asculte pe oamenii de știință care lucrează în companii de renume sau în mediul academic.

Radu Costin Bizga Nicolescu a declarat despre experiența în cadrul Programului Amgen Scholars: „O carieră științifică m-ar ajuta să îmi urmez pasiunea pentru știință. Am aplicat la Programul Amgen Scholars deoarece cred că este un program prin care pot avea acces la o fază incipientă a experienței de cercetare și care îmi oferă posibilitatea să văd cum vor arăta cariera și viața mea lucrând în acest domeniu”.

Amgen Scholars Europe este parte a unui program global extins, în valoare de 50 milioane de dolari, cu o durată de 12 ani, care include 17 instituții principale de pe teritoriul Statelor Unite, Europei și Japoniei, care găzduiesc programul de cercetare pe timp de vară.

94% dintre participanții la program, adică peste 3.500 de alumni care și-au încheiat studiile de licență, urmează acum studii avansate sau o carieră în domeniul științific.

Pentru mai multe informații despre Amgen Scholars, vizitați www.AmgenScholars.eu și urmăriți-ne pe www.twitter.com/amgenfoundation.

Despre Fundația Amgen

Fundația Amgen își propune să ridice educația științifică la nivel de excelență pentru a inspira generațiile următoare de inovatori, și să investeasă în consolidarea comunităților unde lucrează și trăiesc angajații Amgen. Până acum, Fundația a donat 250 milioane de dolari către organizații nonprofit locale, regionale și internaționale care impactează societatea prin inovație și inspirație. Fundația Amgen, prin programele pe care le dezvoltă, inclusiv Amgen Scholars, Amgen Biotech Experience și Amgen Teach, insuflă oamenilor de știință de mâine emoția descoperirii. Pentru mai multe informații, vizitați www.AmgenInspires.com și urmăriți-ne pe Twitter la @AmgenFoundation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *