free download 78 travel guides written by experts

Patru din cinci copii sunt expusi unui comportament agresiv pe internet

Agresivitatea infantilă manifestată pe internet este un fenomen extrem de răspândit, relevă un studiu derulat de Bitdefender, liderul pieței locale de antivirus, care a inclus un eșantion de 2300 de părinți din SUA, Marea Britanie, Germania, România, Spania, Italia, Olanda, Brazilia, Franța și Austria.

Astfel, 82% dintre persoanele chestionate au confirmat un comportament agresiv manifestat asupra copiilor lor și au spus că aceștia au fost insultați și amenințați în mediul online ori le-au fost publicate fotografiile fără permisiunea lor.

Aproximativ același procent de părinți dintre cei care au participat la studiu au afirmat că știu doar o mică parte dintre prietenii pe care copiii lor îi au pe internet.

În același timp, aproape o treime dintre adolescenți le-au spus părinților că au făcut publice informații personale precum parole sau alte date sensibile, pe internet.
 
’’Fenomenul de cyber-bullying – care se referă la manifestările de agresivitate în mediul online – rămâne o amenințare reală, ce îi afectează serios pe copii. Aceștia sunt expuși la violență fie prin e-mail, fie prin intermediul telefonului mobil, al rețelelor sociale, al programelor de instant messaging sau prin diverse website-uri sau bloguri. Fie că sunt victime sau agresori, tinerii sunt extrem de afectați și o parte dintre ei au nevoie de ajutor specializat pentru a trece peste consecințele psihologice provocate de cyber-bullying’’, spune Sabina Datcu, e-Threat Researcher la Bitdefender.

Potrivit cercetării, cele mai mari amenințări din această categorie, la care copiii sunt expuși, sunt: împrăștierea de zvonuri – în 93% din cazuri, ridiculizarea – 83%, insulta – 75%, amenințarea – 63% și distribuirea de fotografii fără permisiune – în 58% din situații.

Studiul Bitdefender a fost derulat în perioada iulie – septembrie 2012, pe un eșantion de 2300 de respondenți (părinți cu copii între 7 și 18 ani) dintre care 14% din România.

Bucuresti, 30.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *