free download 78 travel guides written by experts

Patronatele europene au stabilit masurile pentru iesirea din criza

Liderii organizatiei de afaceri a Patronatului Popular European (SME Union) s-au intalinit ieri pentru a dezbate masurile pentru iesirea din criza financiara. La eveniment au participat lideri ai patronatelor din tarile membre si parlamentari populari, care au stabilit coordonatele noii politici economice pentru IMM-uri. Intalnirea s-a finalizat cu redactarea unei rezolutii intitulata “If business goes well, we are well!”. Potrivit documentului, antreprenorii europeni propun infiintarea unui fond de garantare pentru IMM de peste 500 milioane de euro anual.
“Cresterea preturilor utilitatilor, corelata cu actuala neliniste financiara genereaza noi probleme, in special pentru intreprinderile mici si mijlocii. In aceasta perioada de declin accesul la finantare pentru IMM trebuie sa fie o prioritate. Bancile sunt reticente in a acorda credite proiectelor riscante precum cele care au ca activitate inovatia sau pentru start-up-uri. Cu toate acestea, intreprinderile nou infiintate si inovatia sunt cruciale pentru intarirea si mentinerea competitivitatii Uniunii Europene. De aceea, Banca Europena pentru Investitii trebuie sa infiinteze un Fond de Garantare pentru IMM care sa ofere garantii suplimentare institutiilor de garantare nationale si regionale care sprijina start-up-urile” se pecizeaza in documentul adoptat de conducerea SME Union. Rezolutia va fi prezentata in cadrul summitului Consiliului European din 15-16 octombrie.

Prezent la sedinta organizatiei de afaceri a PPE, presedintele UNPR a declarat ca reprezentantii patronatelor trebuie sa se implice in implementarea masurilor luate la nivel european pentru iesirea din criza financiara actuala. “UNPR si-a asumat un rol important in comunicarea masurilor luate de Uniunea Europeana pentru sprijinirea IMM-urilor. Pentru firmele romanesti urmeaza o perioada foarte dificila si este nevoie sporirea masurilor de protejare a investitiilor autohtone. Pentru multe dintre firmele romanesti 2008-2009 va fi un moment de lupta pentru supravietuire iar rolul patronatului va fi definitoriu pentru modul in care economia Romaniei va depasi aceasta criza” a declarat Marian Milut, presedintele UNPR.

Agenda presedintelui UNPR a cuprins intalniri cu reprezentantii Patronatului Constructorilor Europeni si participarea la conferinta “Small Business Act & micro financing”, organizata de SME Union of EPP in colaborare cu UNPR.

Bucuresti, 14.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *