free download 78 travel guides written by experts

Paste 2011 la TVR 2

Transmisiuni de la Vatican

Sâmbătă 23 aprilie, sub genericul Via Sacra, veţi putea urmări în direct pe TVR 2 şi TVR HD, de la ora 22.00, Slujba de înviere Vigilia Pascala oficiată de către Papa Benedict al XVI-lea la Vatican

Duminică 24 aprilie, de la 12.45 la TVR 2 şi TVR HD, tot sub genericul Via Sacra, veţi putea urmări în direct de la Vatican tradiţionalul mesaj pascal, Urbi et Orbi adresat de către Papa Benedict al XVI-lea cetăţii, locuitorilor ei precum şi întregii lumi. Mesajul va fi însoţit de tradiţionala urare „Hristos a Înviat!”, pe care Papa o va rosti în mai multe limbi, inclusiv în româneşte.

Luni, 25 aprilie de la ora 16.00 şi 19.00
Budapest Gypsy Symphony Orchestra

Concertul sustinut la Bucureşti de ansamblul cunoscut pe marile scene ale lumii ca cele "100 de viori". In program interpretari ale clasicilor Frantz Liszt, Johann Strauss, Johannes Brahms dar si celebrele ceardasuri ungureşti.

Duminică, 24 aprilie, 18.30 şi 0.40
Rhythm of the dance – Compania Natională de Dansuri a Irlandei

Poem epic, ce descrie calatoria celtilor de-a lungul timpului, o incursiune in lumea dansurilor irlandeze.

Redactor Carmen Ciurea. Producător Dan Banu

Duminică, 24 aprilie, 17.00 şi 19.00

ABBA generation – Making of şi spectacolul în care se recreează povestea uneia dintre cele mai iubite formaţii din întreaga lume, ABBA – muzica ce nu moare niciodată. Cei şapte componenţi cântă cunoscutele Waterloo; Take a Chance on Me; Knowing Me, Knowing You; Lay All Your Love; Mamma Mia, reproducând universul ABBA până la cel mai mic detaliu.

Luni, 25 aprilie, 23.00

Phoenix Classics – Un spectacol concept, o sinteză între "Rapsodia Română nr.1 în La Major" şi primul album de concepţie – "Cei ce ne-au dat nume", pe de o parte, şi între "Rapsodia Română nr.2 în Re Major" şi albumul "Mugur de fluier", pe de altă parte. Concertul a fost susţinut în mai 2010 la Sala Palatului din Bucureşti iar TVR 2 a înregistrat şi va difuza, în exclusivitate, cele mai importante momente ale unui eveniment care s-a dovedit a fi o sinteză între muzica lui George Enescu şi primele două albume (LP-uri) Phoenix.

Ediţii speciale

Luni, 25 aprilie, 12.10
Atenţie, se cântă!

Prezintă: Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc. Ediţie specială de Paşte. Invitaţi: Oana Sarbu, Fuego, Bianca Nita, Sergiu Botezatu, Deea Florea. Oaspeţii speciali ai acestei emisiuni vor fi peste 35 de copii din Bucureşti, de la Şcoala specială nr.1 şi de la Şcoala 310. Iepuraşul va veni la ei cu cadouri de speciale: dulciuri, cozonaci şi figurine de ciocolată.

Luni, 25 aprilie, 17.35 şi marţi, 26 aprilie, 17.35
Confesiuni – Prezintă Iuliana Marciuc – Ediţii speciale de Paşte

Luni, în a doua zi de Paşte, telespectatorii TVR 2 vor avea ocazia să se întâlnească cu o mare doamnă a scenei şi ecranului din România, care în ultimii ani a refuzat invitaţiile de a apărea în emisiunile televizate. Este vorba de doamna Carmen Stanescu cea care va veni însoţită de soţul ei, actorul Damian Crâşmaru.

Marţi, cea de-a doua ediţie specială de sărbătoare pregătită de Iuliana Marciuc îl va avea ca invitat pe Gabriel Cotabiţă, interpretul celui mai emoţionant imn din muzica pop românească: Ave Maria. El va fi acompaniat de o orchestră concepută special pentru acest moment de către compozitorul Andrei Tudor. Oaspete de onoare la această ediţie specială va fi cunoccutul om de televiziune Mariana Şoitu.

Marţi, 26 aprilie, 8.10
Tonomatul DP2

Momente populare cu Valeria Arnăutu, care le convinge pe fetele de la Tonomat Production să serbeze a treia zi de Paşte încercând să respecte tradiţiile populare. Ele se vor îmbrăca în costume din diverse zone ale ţării şi vor încerca să respecte, împreună, câteva dintre obiceiurile populare ale acestei sărbători.

Filme

Vineri 22 aprilie şi sâmbătă 20.10
Sfântul Augustin (IMPERIUM: AUGUSTINE-Italia, 2010) Dramă.
Regia: Christian Duguay
Cu: Alessandro Preziosi, Franco Nero

Povestea Sfântului Augustin, unul dintre cei patru părinţi ai bisericii creştine occidentale, filosof, teolog şi episcop. După o tinereţe "păcătoasă", cum însuşi mărturiseşte, după testarea câtorva culte şi orientări filosofice, Augustin se botează şi se dedică studiului Scripturilor şi combaterii ereziilor. Opera lui va rezista secolelor de Ev Mediu întunecat ce vor urma şi va influenţa gândirea europeana.

Sâmbătă şi duminică 15.10
Paul VI, un papă în mijlocul furtunii (PAOLO VI, PAPA NELLA TEMPESTA-Italia, 2008). Regia: Fabrizio Costa
Cu: Fabrizio Gifuni, Gaetano Aronica

Povestea vieţii lui Enrico Battista Montini, care a condus biserica catolică între 1963 şi 1978, sub numele de Paul VI. Mare intelectual şi umanist, Paul VI a fost autorul unor reforme profunde în cadrul Bisericii, atrăgându-şi aprecieri pozitive, dar şi antipatii. A călătorit pe toate continentele, s-a implicat în misiuni umanitare în ţările Lumii a Treia şi a pus mare preţ pe dialogul dintre creştinism şi alte religii.

Duminică 24 aprilie, de la 20.10
Asterix şi Obelix contra lui Cezar (ASTERIX ET OBELIX CONTRE CESAR-Franţa, 1999). Comedie. Regia: Claude Zidi
Cu: Gerard Depardieu, Roberto Benigni

Prin 50 î.Hr., Galia este cucerită în întregime de romani, mai puţin un sătuc, care reuşeşte să reziste atacatorului cu ajutorul poţiunii magice preparată de druidul şef Panoramix. Poţiunea în cauză îi conferă celui care o soarbe puteri nemărginite, ce-i drept, pentru o scurtă durată. Cezar îşi doreşte să afle secretul poţiunii pentru invadarea Angliei, dar se loveşte de îndârjirea celor mai vajnici apărători ai hexagonului precreştin: mititelul Asterix şi durduliul Obelix.

Duminică 24 aprilie, de la 22.30
Casa Rusia (RUSSIA HOUSE-SUA, 1993) Acţiune.
Regia: Fred Schepisi. Cu: Sean Connery, Michelle Pfeiffer

Ecranizare după un roman de John le Carre. Serviciile Secrete britanice vor să afle dacă secretele despre armata rusă conţinute în trei agende sunt autentice. Pentru asta, ei cer ajutor dezordonatului editor Barley Blair, care are multă experienţă cu ruşii. Barley, un personaj neconvenţional, se regăseşte în mijlocul unui joc mult mai complex decât se credea la început.

Luni, 25 aprilie, 21.10
Asterix la Jocurile Olimpice (ASTERIX AUX JEUX OLYMPIQUES – Franţa, 2008). Aventuri. Regia: Frederic Forestier, Thomas Langmann
Cu: Gerard Depardieu, Alain Delon, Clovis Cornillac

Fâşneţul Asterix şi rotofeiul Obelix au o misiune mai grea ca niciodată: ei trebuie să câştige Jocurile Olimpice fără să folosească poţiunea magică, socotită substanţă anabolizantă şi deci interzisă, şi să-l salveze pe Cezar, atins un pic de senilitate, de propriul său fiu, maleficul Brutus. Spectatori, sportivi şi politicieni din întreg Imperiul Roman vin în Olimpia, pentru a asista la cele mai palpitante jocuri, cele mai spectaculoase lovituri de teatru şi cea mai frumoasă poveste de dragoste…

Bucuresti, 20.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *