free download 78 travel guides written by experts

Pasiune, muzica, eleganta – Festivalul de Flamenco la Sala Radio

Muzica, dans si film flamenco – pentru o luna, Andalusia se muta la Bucuresti.

Trei dintre cei mai buni muzicieni spanioli vin la Bucuresti, in cadrul Festivalului de Flamenco: chitaristul José María Gallardo del Rey, pianista Rosa Torres Pardo si Ara Malikian (armean naturalizat spaniol).

Sala Radio va gazdui concertele a doi dintre acestia – José María Gallardo del Rey (10 februarie) si Ara Malikian, acompaniat de José Luis Montón, in 21 si 22 februarie 2011.

Chitaristul José María Gallardo del Rey, a carui cariera incepe la varsta de 9 ani, la Sevilla, este o prezenta constanta pe afisele salilor de concert din lumea intreaga si atrage ca un magnet simpatia publicului si elogiile criticilor.

Ii regasim numele in stagiunile de concerte ale unor sali precum Champs-Elysées din Paris, Konzerthaus – Vienna, Auditorium Stravinski din Montreux, Auditorio Nacional si Teatro Real din Madrid, Carnegie Hall – New York, Stockholm Concert Hall and Opera, Dublin Auditórium etc. O solida pregatire academica ii permite sa apara in scena ca solist si ca dirijor, dar si in ipostaza de compozitor.

Programul concertului din 10 februarie, ora 19.00, de la Sala Radio, va cuprinde lucrarile Danzas Españolas de G. Sanz, Tocata en la manera de Corelli de S. de Murcia, Tres Piezas de M. de Falla, Dos Retratos de España de I. Albeniz, Preludio, Balleto y Giga de M.M. Ponce si Tres Piezas del Nuevo Tango de A. Piazzolla.

Ara Malikian este fara indoiala, este unul dintre cei mai straluciti si expresivi violonisti ai generatiei lui. Cu un stil propriu, creat pornind de la originile sale si de la bogate experiente muzicale, vioara lui reprezinta una dintre vocile originale si inovatoare ale peisajului muzical. Nascut in Liban intr-o familie armeana, Ara Malikian a inceput sa studieze vioara la o varsta foarte frageda, cu tatal sau. A tinut primul sau concert la 12 ani, iar la 15 a primit o bursa din partea Guvernului german (DAAD), pentru a urma cursurile „Hochschule für Musik und Theater” din Hanovra.

Calitatea si nivelul sau ca violonist au fost recunoscute in cadrul a numeroase competitii de prestigiu mondial.

In cadrul concertelor de la Sala Radio din 21 si 22 februarie, ora 19.00, Ara Malikian propune un program de fusión flamenco alaturi de chitaristul José Luis Montón.

Nascut pe 12 septembrie 1962 la Barcelona, José Luis Montón a lucrat cu artisti de orientari diferite si de mare caligru, ca Antonio Canales, Kitflus, Mayte Martín, El Indio Gitano, Juana Maya, Joaquín Grilo, Belén Maya, Belén Fernández, Antonio el Pipa, Israel Galván, Domingo Ortega, Adrián Galia, Joaquín Ruiz.

Ambele concerte vor include lucrari traditionale spaniole precum Agua, Manantial, Pena, penita, pena, Azahar, Malabarista de semáforo, Fuego, Flor de Lis, Zapateado si Melancholia, diferit interpretate in cele doua seri.

10, 21 si 22 februarie – trei concerte ce nu trebuie ratate din cadrul Festivalului de Flamenco, editia a II-a, la Sala Radio.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1), in reteua reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 08.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *