free download 78 travel guides written by experts

Pasa, sut si…. SMS! Se lanseaza primul joc de fotbal prin SMS din Romania

Astăzi se lansează primul joc multiplayer prin sms care poate fi accesat de pe orice telefon mobil, SMS Fotbal. Jocul reprezintă un parteneriat între Grapes Games, companie fondată de Dan Vîrtopeanu şi Voxline Communication. Jocul se adresează pasionaţilor de competiţii în timp real şi este primul de acest gen din Romania.

Jocul presupune înscrierea pe site-ul www.smsfotbal.ro, alăturarea la o echipă şi participarea la meciuri. Meciurile se desfaşoară virtual prin trimiterea de mesaje sms cu acţiunea pe care fiecare jucător o alege (pasă, dribling, degajare, şut, etc). Cei mai buni jucători pot câştiga premii în valoare de 100 de Euro, aparate foto digitale, DVD-uri sau MP3 playere.

“Conceptul de Multiplayer Social SMS Game este unul inedit, la care lucrez de un an de zile, timp în care nu am găsit nimic asemănător la nivel global. După lansarea în România doresc să introduc jocul acesta precum şi altele în alte ţări – am deja planuri pentru Europa, Asia, Africa şi America de Sud pentru jocul SMSminifotbal; pentru piata nord-americană am concepte diferite”, spune Dan Vîrtopeanu, fondator Grapes Games, care mai pregateşte alte două proiecte pentru începutul anului viitor.

“De-a lungul timpului Voxline Communication s-a implicat in realizarea de jocuri atat pentru branduri (Wrigley, Pepsi, Lays) cat si adresate direct consumatorilor (Magic World, Presedintele Meu), iar noul concept de fotbal prin sms, propus de Dan, largeste si completeaza aria de expertiza tehnica pe care o acoperim. Credem in succesul acestui proiect pentru ca regasim in el doua atribute esentiale: acoperirea – practic oricine poate juca – si gradul mare de interes pe care fotbalul il are in Romania”, este de părere Bogdan Apostol, Director General Voxline Communication.

SMS-urile de participare la joc se trimit la tarif normal, iar mesajele alertă prin care jucătorii sunt anunţaţi de începerea jocului/reprizei secunde, finalul meciului, înscrierea unui gol sau de câte ori primesc mingea pentru a juca sunt taxate cu 0,15 Euro plus TVA. Celelalte mesaje sms pe care le primesc (cu rezultatul acţiunii lor sau răspuns la anumite cereri) sunt gratuite.

Grapes Games îşi propune să dezvolte şi alte jocuri multiplayer sociale prin SMS pe care să le implementeze la nivel global – SMS-ul fiind cea mai răspândită tehnologie din telefonia mobilă, după cea de voce. Mai multe informaţii legate de structura jocului şi modalităţile de înscriere sunt disponibile pe www.smsfotbal.ro. Jocul este disponibil în reţelele Orange şi Vodafone.

Despre Dan Vîrtopeanu/ Grapes Games

Dan Virtopeanu a fondat Grapes Games în septembrie 2011, companie specializată în dezvoltarea de jocuri pentru telefonul mobil disponibile la nivel global, folosind tehnologia de date cu cel mai mare grad de adopţie – SMS.

Dan Vîrtopeanu are o experienţă de 23 ani în IT&C şi a fost unul dintre pionierii mobile marketing-ului şi micropayment-ului în România, servicii pe care le-a dezvoltat în cadrul Voxline Communication încă din 2003.

Dan s-a implicat activ în procesul de formare a pieţei de mobile marketing autohtone, prin lansarea de către Voxline Communication a primei promoţii de tip „pull” prin sms, a primei promoţii mixte online-sms în 2005, includerea pentru prima dată în România de elemente noi precum mobile advergames în 2006 şi lansarea unor advergames locale în 2002, pe lângă alte proiecte reprezentative derulate de-a lungul timpului, care au inclus şi producerea primului joc de PC românesc educaţional de tip RPG – „Magic World”.

Bucuresti, 07.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *