free download 78 travel guides written by experts

Pas cu pas: Realizati un minunat calendar de Craciun

Materiale necesare:

· Dremel Moto-Saw şi lama pentru tăierea fină în lemn MS52
· Dremel 3000 şi freza de tăiere multi-scop Dremel 561
· Pistol cu capse sau un ciocan
· Adeziv pentru lemn PVA
· burghiul Dremel Precision de 1,2 mm din setul 628
· burghiul de precizie Dremel 2.0, din setul 628

Alte accesorii

· 25 de bucăţi de balamale de alamă şi şuruburi de 16 mm x 19 mm (deschise)
· Setul de şurubelniţe de precizie, şurubelniţa de dimensiunea 0
· Balama de alamă de 64 mm
· Lista de materiale de tăiat:
o O bucată de 73 cm x 50 cm de MDF de 18 mm pentru partea frontală a pomului de Crăciun
o Două benzi de 45 mm x 70 cm de MDF de 9 mm, pentru a decupa: 25 de bucăţi de 45 mm x 45 mm din MDF de 9 mm pentru uşiţele calendarului de Crăciun
o O bucată de 73 cm x 50 cm din MDF de 3 mm pentru placa de susţinere
o O bucată de 8 cm x 50 cm din MDF de 9 mm pentru susţinere

Grad de dificultate: 2 stele – nivel mediu

Pasul 1

Desenaţi o formă simplă de pom de Crăciun pe bucata de MDF de 73 cm înălţime x 50 cm. Începeţi prin a desena o linie verticală în jos pe placă, măsuraţi-o apoi şi marcaţi la fiecare 10 centimetri un punct, de jos în sus pe linia centrală. Mergeţi înapoi în partea de jos şi marcaţi 10 cm la fiecare margine. Acum, urmaţi schiţa aşa cum este indicat şi asiguraţi-vă că ramurile copacului se extind la următoarele dimensiuni : 50 cm în partea de jos, 41,5 cm, 33,7 cm, 25,5 cm, 17,8 cm, 9,8 cm în partea de sus.

Pasul 2

Acum , după ce aţi desenat copacul de Crăciun pe panoul MDF, tăiaţi forma copacului prin folosirea Dremel Moto-Saw şi a lamei pentru tăierea fină în lemn MS52. Această parte va deveni partea din faţă a calendarului de Crăciun.

Pasul 3

După ce aţi terminat acest lucru, folosiţi copacul de Crăciun drept şablon pentru placa din spate a calendarului. Faceţi acest lucru prin aşezarea sa deasupra plăcii MDF de 3 mm cu dimensiunile de 73 cm x 50 cm şi desenarea în jurul său. Tăiaţi-l, folosind Dremel Moto-Saw, ca şi mai devreme. Acum, ar trebui să aveţi tăiate formele copacului de Crăciun.

Pasul 4

Apoi, realizaţi uşile pentru calendarul de Crăciun. Folosind Dremel Moto-Saw, tăiaţi cele două benzi placă MDF de 9 mm cu dimensiunile 45 mm pe 70 cm în 25 de pătrăţele cu dimensiunile de 45 mm.

Pasul 5

Aşezaţi uşile decupate pe placa de 18 mm în formă de pom de Crăciun, în următoarea structură: de jos în sus – 3, 5, 3, 4, 3, 3, 2, 1, 1 – la intervale egale. Apoi, desenaţi în jurul fiecărei uşi. Când aţi finalizat acest lucru, desenaţi o linie paralelă de 2 mm sau 3 mm în interiorul liniei pe care aţi desenat-o pe placă. Aceasta vă va da un plan pentru tăierea prin pătrundere în centrul fiecărui pătrat, pentru a forma o cavitate pentru ciocolata sau dulciurile care vor fi ascunse în spatele fiecărei uşi.

Pasul 6

Pentru a tăia prin pătrundere centrul fiecărui pătrat, folosiţi Dremel 3000 şi freza de tăiere multi-scop Dremel 561 pentru a face un orificiu de acces în partea pe care o veţi îndepărta. Acum treceţi cu Dremel Moto-Saw şi lama pentru tăiere fină a lemnului prin tăietura pe care aţi făcut-o pe o parte. Continuaţi în această modalitate până când toate părţile sunt tăiate şi lemnul este îndepărtat.

Pasul 7

Luaţi placa de MDF 3 mm în formă de copac de Crăciun şi fixaţi-o pe panoul frontal MDF de 18 mm. Folosiţi un pistol cu capse sau un ciocan pentru a fixa în jurul marginilor şi pe centru. Suplimentar, folosiţi adeziv pentru lemn PVA, aplicaţi o presiune uniformă şi lăsaţi să se usuce.

Pasul 8

Acum, fixaţi uşile pe calendarul de Crăciun. Mai întâi înşurubaţi o balama pe marginea fiecărei uşi, folosind şurubelniţă de precizie nr 0. Apoi, cu ajutorul Dremel 3000, realizaţi un orificiu de ghidare, pentru fiecare şurub, folosind burghiul Dremel Precision de 1,2 mm din setul 628. Introduceţi şuruburile, utilizând o şurubelniţă de precizie. Apoi, fixaţi cealaltă parte a balamalei pe faţeta calendarului de Crăciun.

Pasul 9

În încheiere, fixaţi balamaua de alamă de 64 mm pe o parte a bucăţii de 50 cm x 8 cm, de MDF de 9 mm, realizând un orificiu de ghidare cu burghiul de precizie Dremel 2.0, din setul 628. Apoi, utilizând şuruburile şi o şurubelniţă de precizie pentru a centra partea din spate a calendarului de Crăciun, realizaţi suportul de susţinere. Suportul trebuie să permită aşezarea stabilă a calendarului la un unghi de 10 grade.

Pasul 10

Grunduiţi şi vopsiţi un model decorativ.

Bucuresti, 07.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *