free download 78 travel guides written by experts

Pas cu pas: Cum sa va faceti singuri un raft elegant pentru carti

Nu mai aveţi spaţiu pentru cărţile preferate sau pentru un ghiveci decorativ cu flori? Raftul suspendat creează spaţiu pentru lucrurile preferate şi face ca peretele să fie mai atrăgător. Puteţi proiecta şi realiza rapid şi uşor un raft elegant din lemn şi metal, în doar câţiva paşi, folosind unealta Dremel adecvată. Astfel, dulapul dumneavoastră se va evidenţia în orice sufragerie sau spaţiu de studiu şi lectură.

Materialele necesare:
· Dremel 4200
· Dremel DSM20 cu disc de tăiere pentru metal şi plastic şi disc de tăiere multifuncţional cu carbură
· Set de burghie pentru lemn
· Şurubelniţă
· Pensulă
· Riglă
· O placă de lemn, precum cea Multiplex (200 cm x 20 cm x 2 cm)
· 2 console unghiulare (12 cm x 12 cm)
· 4 şuruburi pentru lemn (lungime aproximativă 2 cm)
· Aproximativ 25 de dibluri de lemn (6 mm)
· Adeziv pentru lemn, bandă adezivă cu două feţe
· Vopsea acrilică albă
· Tub spray de vopsea neagră
· Rolă de vopsea
· Placă metalică (20 cm x 35 cm x 1 mm)

Gradul de dificultate: 3 stele – nivel mediu

Pasul 1

Tăiaţi placa de lemn la dimensiunea 200 cm x 20 cm x 2 cm în magazinul pentru meşterit şi cumpăraţi o placă metalică cu dimensiunile 20 cm x 35 cm x 1 mm. Transferaţi piesele de la planul de construcţie la placa de lemn şi la placa metalică.

Pasul 2

Tăiaţi cu grijă piesele de lemn prin folosirea ferăstrăului compact Dremel DSM20 şi a discului de tăiere din carbură DSM500. Pentru a tăia placa metalică, schimbaţi la discul de tăiere în metal DSM510 pentru a avea tăieturile curate.

Pasul 3

Folosind unealta multifuncţională Dremel 4200 şi un burghiu de 6 mm pentru lemn veţi putea face găuri curate în lemn. Respectaţi instrucţiunile din schiţă. Suprapuneţi zece plăci în formă de diamant şi lipiţi-le împreună.

Pasul 4

Asamblaţi piesele rămase ale raftului de lemn – cu excepţia celor două elemente de consolă din partea de sus – şi marcaţi orificiile pe piesele de dedesubt. Apoi, fixaţi elementele individuale cu adeziv şi dibluri de lemn. După ce adezivul s-a uscat, vopsiţi raftul în alb folosind vopsea acrilică.

Pasul 5

Piesele de metal care sunt folosite drept ornamente ulterioare pentru partea din faţă a raftului sunt vopsite în negru prin pulverizare. Înfiletaţi consolele unghiulare pe marginile superioare ale raftului. De asemenea, puteţi şlefui partea din faţă a raftului. Fixaţi raftul la perete şi lipiţi cele două elemente superioare de consolă la consolele unghiulare.

Pasul 6

În final, fixaţi piesele metalice negre în partea din faţă a raftului prin folosirea benzii adezive cu două feţe, iar raftul cu designul său modern şi minimalist este gata pentru a fi folosit.

Proiectul final:

Bucuresti, 04.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *