caravana metropolis
Shadow

Participate, cel mai mare program de schimb profesional și cultural pentru profesori, acreditat de Departamentul de Stat American, este acum deschis pentru profesorii de matematică și științe

Participate, programul de schimb profesional și cultural, oferă profesorilor de matematică și științe din România șansa de a preda în SUA

· Programul oferă profesorilor români șansa de a preda într-un mediu global și de a-și dezvolta aptitudinile profesionale în școlile din America
· Peste 10,000 de profesori din peste 84 țări au participat la program de-a lungul celor 30 de ani de desfășurare
· Pentru ediția din 2018, programul Participate caută profesori de matematică și științe

După 10 ani de la prima ediție desfășurată în România, Participate îi invită din nou pe profesorii români să se înscrie pentru pozițiile de profesori pentru anul academic care începe în luna august 2018. Această ediție este dedicată profesorilor de matematică și de științe.

Participate logo

Profesorii români vor avea parte de o experiență inedită care le va aduce avantaje și oportunități de dezvoltare atât pe plan profesional, prin expunerea la noi metode și resurse educaționale, cât și pe plan personal, prin experiența de a trăi în altă țară, într-o cultură diferită. De asemenea, profesorii români vor avea șansa de a-și îmbunătăți nivelul limbii engleze prin interacțiuni zilnice cu noi prieteni și colegi. Experiența culturală, profesională și personală din Statele Unite le va consolida cariera profesorilor care vor alege să dea curs acestei provocări.

Prin înscrierea în programul Participate, profesorii români vor avea un rol important în dezvoltarea cognitivă a unei noi generații de elevi din Statele Unite ale Americii, dezvoltându-le capacitatea de a înțelege și de a aprecia diferențele culturale. Acest lucru este cu atât mai important acum când asistăm la o manifestare din ce în ce mai puternică a intoleranței față de culturile străine.

Pentru a putea deveni profesor de matematică sau de științe în Statele Unite, candidații trebuie să aibă cel puțin doi ani de experiență în predarea materiei la gimnaziu, să vorbească limba engleză fluent, să dețină permis de conducere de cel puțin un an și să fie dispuși să predea în cadrul Participate pentru cel puțin 2 ani. Pozițiile disponibile pentru care se pot înscrie sunt în școli gimnaziale din statele North Carolina, South Carolina și Virginia.

Jeff Seaby, International Recruitment Manager, declară: “Programul Participate este o adevărată experiență pentru profesori, prin integrarea lor în comunitățile și școlile din care fac parte. Profesorii au șansa de a se integra în noi comunități și școli, unde se vor dezvolta atât pe plan profesional cât și personal. În plus, elevii și profesorii din America vor avea lucruri noi de învățat de la profesorii vizitatori”. Potrivit lui Jeff, profesorii se integrează rapid în aceste comunități în care trăiesc, cu scopul de a îmbunătăți viețile studenților, dar și pentru a le oferi membrilor familiilor lor un mediu plăcut de trai. În același timp, profesorii sunt interesați de a se dezvolta pe plan personal și profesional în timpul acestor experiențe pentru ca, odată întorși acasă, să fie o sursă de informații valoroase pentru ceilalți profesori și pentru comunitatea de acasă.

“De-a lungul anilor, ne-am concentrat pe dezvoltarea profesorilor prin programele noastre școlare de limbă, platforma de învățare colaborativă și programul de schimb cultural al profesorilor. Peste 10.000 de profesori din peste 84 de țări au participat la program în ultimii 30 de ani”, a adăugat Jeff Seaby.

Programul oferă salariu complet, la nivelul salarizării din Statele Unite. Mai mult, profesorii recrutați beneficiază de asigurare de viață, evaluări și recomandări internaționale, bilet de avion pentru profesori și ajutor pentru obținerea vizei atât pentru profesor cât și pentru familia acestuia, dacă este cazul.

Participate invită profesorii de matematică și științe din România să se înscrie, accesând go.participate.com/romania-teacher, până la data de 28 februarie 2018.

Participanții selectați vor fi intervievați în România, în martie 2018. Pentru detalii suplimentare, puteți contacta Departamentul de Selecție la info@participate.com.

Despre Participate

Participate încheie parteneriate cu școli și inspectorate școlare cu scopul de a oferi tehnologie de ultimă oră, cadre de lucru cuprinzătoaare și servicii suport. Aceste programe și servicii au un impact pozitiv asupra rezultatelor studenților și îmbunătățesc standardele de profesionalism ale cadrelor didactice prin învățare continuă, bazată pe colaborare și participare. De aproape 30 de ani, profesorii s-au dezvoltat pe plan personal și profesional datorită programelor de schimb care au creat medii academice care îi inspiră pe profesori și pe elevi deopotrivă, având impact la scală globală. Participate are sediul în Chapel Hill, North Carolina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.