PR Summit 2021

Participarea Clubului Roman de Presa la Congresul Mondial al Ziarelor

A 61-a editie a Congresului Mondial al Ziarelor si a 15-a editie a Forumului Mondial al Editorilor, evenimentele majore organizate anual de Asociatia Mondiala a Ziarelor (World Association of Newspapers-WAN), au reunit in perioada 01 – 04 iunie 2008 la Göteborg, in Suedia, un numar record de participanti: mai mult de 1800 din 113 tari.

Anul acesta, Congresul Mondial al Ziarelor s-a desfasurat sub sintagma „Ziarele: o afacere multimedia in crestere” si a investigat aspectele pozitive si negative ale dezvoltarii interactive a ziarelor, avand in vedere dinamizarea obiceiurilor de consum de informatie. Asociatia Mondiala a Ziarelor a acordat anul acesta, in cadrul Congresului, premiul anual Golden Pen of Freedom lui Li Changqing, reporter si director adjunct de stiri al cotidianului Fuzhou din China. Nici Li Changqing, nici vreun membru al familiei acestuia nu au avut permisiunea autoritatilor chineze sa participe la eveniment.

In cadrul sesiunilor Forumului Mondial al Editorilor s-au analizat optiunile si modelele de integrare multimedia a redactiilor, precum si felul in care integrarea redactiilor modifica perspectiva din care este privita profesia de jurnalist.

In contextul cresterii proportiei informatiei digitale in dezvoltarea ziarelor, Asociatia Mondiala a Ziarelor-WAN a luat decizia de a modifica unul dintre obiectivele Asociatiei, astfel incat va reprezenta, alaturi de interesele industriei informatiilor tiparite si pe cele ale informatiilor transmise in mod digital.

Adunarea Generala a Asociatiei Mondiale a Ziarelor l-a reales, pentru un mandat de doi ani, in functia de presedinte al WAN, pe domnul Gavin O’Reilly, CEO al Independent News & Media din Irlanda. De asemenea, Adunarea Generala a WAN a luat act ca noul reprezentant al Clubului Roman de Presa in Boardul WAN este doamna Indira Crasnea, Presedinte interimar al CRP.

Clubul Roman de Presa a fost reprezentat anul acesta, la Congresul Mondial al Ziarelor si la intalnirea Boardului WAN, de domnul George Ene, Secretar General al Asociatiei. Domnul George Ene reprezinta CRP in Comitetul Directorilor asociatiilor membre ale Asociatiei Mondiale a Ziarelor.

Ca si in anii trecuti, participarea CRP la Congresul Mondial al Ziarelor a fost sprijinita financiar de Banca Comerciala Romana.

Bucuresti, 05.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *