Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Participare record la competitia pentru studenti Freshhh organizata de Grupul MOL

· Echipa Lotus de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a ocupat locul al treilea și a câștigat un premiu de 3.000 de euro la competiția internațională de petrol și gaze Freshhh2013, organizată de Grupul MOL
· Au participat peste 2.600 de studenți din mai mult de 60 de țări

Grupul MOL a invitat studenți din toată lumea să participe la competiția internațională de petrol și gaze “Freshhh”, aflată la cea de-a șaptea ediție începând cu 2007. În acest an, programul a ajuns la un număr record de participanți, fiind înregistrați peste 2.600 de studenți din mai mult de 60 de țări, grupați în 887 de echipe. Echipa Lotus de la Universitatea Babes Bolyai din România a ocupat locul al treilea dintre cele zece finaliste. Programul Freshhh are ca scop atragerea și dezvoltarea de tinere talente pentru operațiunile Grupului MOL și transformarea tinerilor într-una din cele mai importante axe de susținere a companiei. În 2013, câștigătoare a fost desemnată echipa DDR de la Universitatea Heriot-Watt din Marea Britanie.

La competiție au participat, de la prima ediție din în 2007, peste 10.000 de studenți din aproape 70 de țări. Pe lângă premii, cei mai talentați studenți primesc și oportunitatea unei cariere internaționale în cadrul Grupului MOL.

După anunțarea rezultatelor, Zsolt Hernádi, Chairman & CEO, MOL Group, a declarat: “Programul Growww pentru tineri absolvenți, Academia PIMS, programul de burse post-universitare programul Freshhh, au ca scop să atragă și să dezvolte tinere talente pentru operațiunile companiei și să transforme tinerii într-o axă de susținere a companiei. Creatitivatea, ideile proaspete și noile perspective sunt apreciate în Grupul MOL, astfel încât tinerii care pot aduce aceste abilități în companie sunt esențiali pentru creșterea noastră viitoare”.

Despre competiție

În prima dintre cele trei faze ale competiției, participanții au concurat în mediul online, într-un scenariu virtual, pentru a îndeplini sarcini care necesită cunoștințe industriale și strategice, stabilite de către Grupul MOL. Cele mai bune 40 de echipe din prima rundă s-au calificat în a doua etapă, Simulare Strategică, în cadrul căreia fiecare echipă a coordonat activitatea unei benzinării virtuale. Misiunea fiecărei echipe a fost să asigure funcționarea eficientă a benzinăriei, luând deciziile adecvate pe baza unei atente analize de piață. Cele mai bune zece echipe au fost invitate la Budapesta pentru a participa la faza finală, unde au concurat în diverse misiuni, evaluate de către un juriu format din manageri ai Grupului MOL.

În finală s-au calificat o echipă din Austria, una din Marea Britanie, trei din Croația, două din Ungaria, una din România, una din Slovacia și una din Serbia. Juriul internațional a acordat primul premiu, în valoare de 9.000 de euro, echipei “DDR” de la Universitatea Heriot-Watt din Marea Britanie. Echipa “3 Tage Wach”, formată din studenți de la Universitatea Tehnică și Economică din Budapesta și de la Universitatea Andrássy din Budapesta a câștigat al doilea premiu, în valoare de 6.000 de euro, în vreme ce echipa “Lotus” de la Universitatea Babes-Bolyai din România a câștigat premiul al treilea, în valoare de 3.000 de euro. Membrii celorlalte șapte echipe au primit tablete electronice. În plus, unul dintre obiectivele cheie al tuturor finaliștilor Freshhh a fost, în mod firesc, să înceapă construcția unei cariere în Grupul MOL, iar competiția a reprezentat un prim pas ideal pe acest drum.

Bucuresti, 03.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *