free download 78 travel guides written by experts

Participa si tu la manifestarile bibliotecii judetene ‘Duiliu Zamfirescu‘ Vrancea!

* La Centrul de Limbi Straine un jandarm verniseaza expozitie de pictură
* Club de engleză gratuit pentru copii la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene
* Consiliere psihologica la Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’ Filiala Sud

Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale, realitate concretizata pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, ‘Galele Teatrale Focsanene’, Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.

La Centrul de Limbi Straine un jandarm verniseaza expozitie de pictură

A invatat sa picteze singur si a facut-o pe ascuns pentru ca parintii nu erau de acord. Este un adevar cu care tanarul Florentin Titi Leica, de 31 de ani, operator 112 în cadrul Jandarmeriei Vrancea, s-a obisnuit. El si-a gasit curajul abia acum, dupa ani in care a pictat pe ascuns, sa expuna pentru prima data lucrarile sale in holul Centrului de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene. Parintii sai au dorit ca fiul lor sa devina desenator tehnic, ca se castiga mai bine, dar Florentin Titi Leica si-a dorit sa ajunga pictor si pentru asta a invatat singur. Pictura este un hobby pe care îl practică în timpul liber şi este un autodidact.

Pictura sa reprezintă reproduceri după imagini care îi plac, peisaje, natură moartă, nuduri, portete, icoane, toate pe pînză, în ulei, de diverse mărimi şi nuanţe. Desi este prima sa expozitie, nu si-a invitat parintii, dar promite să le facă o surpriză zilele următoare. „Tatăl meu a considerat că este mai bănoasă meseria de desenator tehnic, dar mie mi-a plăcut mai mult pictura”, spune tânărul pictor.

La deschiderea expozitiei au fost prezenti colegii sai de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Multi dintre ei au aflat abia acum ca el picteaza. „Am vrea să vă arătăm faptul că dincolo de uniforma pe care o poartă un jandarm, coleg de-al nostru, poate tine si pensula în mână si o face destul de bine”, a precizat lt Sorin Hunea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Vrancea. (Aurelian Ivan – Radio DADA).

Debutul său de azi a fost un succes. A expus 22 de lucrări şi a vândut deja 6. Are comenzi pe care va trebui să le onoreze în timp scurt. La vernisaj a fost susţinut de colegii săi din cadrul jandarmeriei care i-au şi cumpărat din lucrări. Expoziţia sa va rămâne la sediul Centrului de limbi Străine permanent, doritorii care vor să achiziţioneze pot să aleagă dintre modelele expuse sau pot veni cu preferinţe personale.

Leica a devenit şi cel mai proaspăt voluntar al Centrului de limbi străine, acceptând să colaboreze pentru intimizarea centrului cu picturi care vor împodobi toate camerele sediului. Va fi cea mai mare expoziţie permanentă, cu vânzare, din colecţia personală, care va cuprinde şi lucrări ce vor corespunde idei de diversitate şi multiculturalism care caracterizează centrul de limbi străine.

„Centrul de Limbi străine se mândreşte cu faptul că a reuşit să-şi atragă aproape voluntari şi colaboratori de valoare, să sprijine tinerii artişti debutanţi care au talent dar nu sunt încurajaţi şi susţinuţi. Expoziţia de astăzi a fost o reuşită pe mai multe planuri.” (Anamaria Cătănoiu – Coordonator Centrul de limbi străine)

Club de engleză gratuit pentru copii la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene

Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea dă din nou startul la înscrierile pentru Clubul de limba engleză

Începând cu data de 20 octombrie se fac înscrierile pentru clubul de engleză pentru copii de până în 14 ani, la Centrul de Limbi Străine din str. Republicii nr. 8 (vizavi de Parcul Balcescu) sau la telefon 0237-231161, zilnic între orele 12-16 şi vinerea între 11-13.30. Data finală pentru înscrieri este 24 octombrie. Persoana de contact pentru detalii suplimentare, Anamaria Cătănoiu, coordonator Centrul de Limbi Străine.

“Continuând tradiţia începută acum doi ani alături de voluntarul de la Corpul păcii Eric Bleich, Biblioteca Judeţeană reia Clubul de engleză gratuit la Centrul de Limbi Străine.

În urma numărului mare de solicitări, bibliotecarii au căutat alternative de a continua clubul care s-a bucurat de succes. Ionelia Bobaru, profesor de limba engleză la Şcoala din Dumitreşti, s-a oferit voluntar pentru a coordona clubul pentru cei mici. Vom vedea, în funcţie de numărul de înscrişi câţi vor putea frecventa efectiv clubul. Prioritate au întotdeauna primii înscrişi.” (Anamaria Cătănoiu- coordonator Centrul de Limbi Străine).

Consiliere psihologica la Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’ Filiala Sud

Biblioteca Judeteana Filiala Sud a avut miercuri, 15 octombrie 2008, ca invitat pe doamna psiholog Claudia Ciobotaru in cadrul proiectului despre fenomenul de bullying ce se deruleaza la biblioteca. Doamna psiholog a discutat cu copii participanti la proiect despre fenomenul violentei si au fost cautate solutii din care copii pot iesi atunci cand sunt implicati in situatii mai mult sau mai putin violente. ‚Fii intelligent – nu fi violent’, acesta este sloganul sub deviza caruia s-au purtat discutiile. S-a aratat ca violenta este un comportament invatat, violentei nu trebuie sa-I raspunzi cu violenta. Foarte multi elevi s-au confruntat mai mult sau mai putin cu forme de violenta, insa modul de rezolvare este diferit. Important este ca atunci cand ne aflam in situatia unui act de violenta sa incercam sa aplanam conflictul respectiv nu sa-l generam mai mult.

Bucuresti, 17.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *