Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Partenerii Starbucks au devenit “parinti adoptivi” pentru copiii de la Ovidiu Rom

Starbucks România continuă sprijinirea proiectelor de responsabilitate socială derulate de Asociaţia Ovidiu Rom, cât şi implicarea sa proactivă în noi programe ce vizează comunitatea. Parteneriatul dintre Starbucks şi Ovidiu Rom a fost lansat oficial în Decembrie 2008, Starbucks susţinând programul “Fiecare Copil în Şcoală” şi donând 10% din vânzarea produselor aflate în Promoţia de Crăciun, derulată până la începutul lunii Ianuarie 2009.  

Sprijinul financiar oferit de Starbucks a făcut posibilă organizarea unor Ateliere de Vară desfăşurate la Şcoala “Mihail Andrei” din oraşul Buhuşi în perioada 27 iulie – 14 august 2009, în scopul pregătirii copiilor înaintea începerii unui nou an şcolar.

Parteneriatul Starbucks – Ovidiu Rom a continuat în mod natural cu implicarea directă a partenerilor Starbucks în activităţile şi viaţa copiilor. Astfel, incepand cu luna septembrie, 15 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani au intrat in familia Starbucks România iar partenerii Starbucks au devenit „părinţii adoptivi” responsabili cu activităţile culturale şi distractive. 

După o primă întânire de cunoaştere între copii, familiile lor şi partenerii Starbucks, cea de-a doua a venit firesc şi s-a consumat la film, într-o după-amiază frumoasă de toamnă.

„Tinker Bell şi comoara pierdută” a fost un bun prilej de întoarcere spre copilărie pentru cei mari, iar pentru cei mici pretext de veselie. Toate întrebările şi cele mai mici detalii de la film s-au dezbătut la Starbucks cu multă ciocolată caldă şi  brioşe pufoase. Apoi, în unanimitate, s-a stabilit urmatoarea întâlnire: obligatoriu teatru de păpuşi!

"Ne bucură foarte mult oportunitatea de a putea continua susţinerea proiectelor Asociaţiei Ovidiu Rom şi în acest al doilea an. Pentru că succesul companiei Strabucks vine şi din forţa şi vitalitatea comunităţilor în care operează, încercăm să ne implicăm şi mai mult, noi, partenerii Starbucks, şi ne dorim să devenim o a doua familie pentru aceşti copii. Starbucks este dedicată ideii de a avea o contribuţie pozitivă în comunităţile în care îsi derulează activitatea, cât şi continuitate în iniţiativele noastre. Nu numai că este bine să investim în comunităţile locale, dar acest aspect face parte chiar din cultura Starbucks la nivel internaţional", a declarat Viorel Stoiean, District Manager Marinopoulos Coffee Company III SRL.

În acest an, colaborarea dintre Starbucks si Ovidiu Rom se derulează pe mai multe direcţii si vizează mai multe grupuri de copii. La iniţiativa Asociaţiei Ovidiu Rom, partenerii Starbucks au desfăşurat întâlniri vocaţionale pentru tinerii elevi de liceu si au găzduit întâlniri ale profesorilor implicaţi în acţiunile Ovidiu Rom. Partenerii Starbucks s-au pregatit temeinic pentru întâlnirile vocaţionale ale tinerilor de liceu, pentru a le putea oferi cele mai potrivite sfaturi şi pentru a-i putea îndruma cum să-şi găsească locul de muncă potrivit. Exemplele personale ale partenerilor Starbucks si poveştile lor de viaţă au destins atmosfera şi le-au demonstrat tinerilor că în echipă munca este mult mai uşoară.

Până la sfârşitul anului, partenerii Starbucks vor iniţia alte 6 întâlniri cu copiii de la  Ovidiu Rom în scopul creşterii motivaţiei acestora pentru procesul instructiv-educativ, dar şi pentru a-i determina să-şi consolideze încrederea în sine.

“Păstrează-ţi visele vii. Înţelege că pentru a realiza ceva trebuie să ai credinţa şi încrederea în tine, viziune, munca şi dăruire. Aminteşte-ţi că toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred.” (Gail Devers – atletă  americană, campioană la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 la proba de 100 metri)

Bucuresti, 04.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *