free download 78 travel guides written by experts

Parteneriat strategic intre Bosch si ZF Services prin preluarea de catre Bosch

a companiei AutoCrew GmbH

Preluarea companiei AutoCrew reprezintă începutul colaborării strategice la nivel internaţional dintre Bosch şi ZF Services. Datele şi informaţiile tehnice referitoare la toate produsele ZF Services vor fi stocate în software-ul Esitronic furnizat de Bosch service-urilor auto, iar ZF Services va fi principalul partener de cooperare al companiilor AutoCrew şi Bosch Car Service.

Departamentul Bosch Piese şi Echipamente Auto (Automotive Aftermarket) a obţinut în data de 01.04.2009 acordul Oficiului German al Concurenţei pentru preluarea companiei AutoCrew GmbH – cu mărcile "AutoCrew" şi "AutoCrew Truck+Trailer" – deţinută în proporţie de 100% de ZF Trading GmbH (Divizia ZF Services). Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat la data de 18.02.2009, stabilindu-se ca preţul tranzacţiei să nu fie făcut public.

AutoCrew este iniţiatorul conceptului full-service cu acelaşi nume elaborat pentru service-uri auto independente. Acestea îşi pot alcătui pachetul individual necesar desfăşurării activităţii prin combinarea mai multor module care includ de la servicii tehnice sau contabile, până la managementul activităţii şi publicitate.

’’Prin preluarea companiei AutoCrew, departamentul Bosch „Piese şi Echipamente Auto” doreşte să îşi extindă portofoliul de concepte pentru atelierele de service. AutoCrew va deveni în viitor un nou concept separat, care se adaugă la conceptul Bosch Service. Ambele sisteme vor fi prezente, în continuare, pe piaţă ca mărci separate’’ a declarat Mihai Boldijar, Director regional de vânzări Robert Bosch, coordonator al activităţii Automotive Aftermarket pentru Europa de Sud-Est. În următorii ani, conceptul AutoCrew va fi introdus pe piaţa europeană şi, apoi, pe pieţele existente la nivel mondial. La nivel european, AutoCrew colaborează în prezent cu circa 600 de ateliere de service din Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Polonia, Cehia şi Slovacia, având numai în Germania aproximativ 450 de parteneri.

„AutoCrew este o marcă recunoscută în domeniul service-urilor auto. Prin intermediul acestui concept, atelierelor de service şi marilor distribuitori li se oferă posibilitatea unei colaborări mult mai strânse cu Bosch”, a afirmat Robert Hanser, Preşedintele Consiliului Director al Departamentului Piese şi Echipamente Auto.

ZF Services a declarat că a ales să încheie acest parteneriat strategic cu compania Bosch, deoarece a căutat un cumpărător orientat către viitor şi cu o poziţie solidă pe piaţă, asigurând, astfel, dezvoltarea, precum şi o mai puternică internaţionalizare a conceptului full-service AutoCrew. Alois Ludwig, Preşedintele Consiliului Director al ZF Services, a declarat că „Am primit oferte foarte atractive pentru AutoCrew, ceea ce demonstrează, în primul rând, calitatea conceptului şi a atelierelor de service. Bosch ne-a convins însă prin conceptul de afacere oferit – ce conţine inclusiv internaţionalizarea, care reprezintă pentru noi un element esenţial.” Vânzarea AutoCrew a fost apreciată pozitiv şi de către partenerii săi din domeniul service-urilor şi industriei auto.

Departamentul Bosch Automotive Aftermarket  se axează, pe lângă activităţile de livrare, vânzare şi marketing de piese auto, pe dotarea atelierelor de service auto cu echipamente pentru diagnoză şi susţinerea conceptului de service-uri auto Bosch Service, care are peste 14.300 de parteneri la nivel mondial. Departamentul Bosch Automotive Aftermarket  are circa 5000 de angajaţi şi a înregistrat în anul fiscal 2007 o cifră de afaceri de circa 3,5 miliarde Euro.

Bucuresti, 15.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *