Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Parteneriat strategic intre Banca Comerciala Romana si Universitatea de Vest din Timisoara

· BCR și UVT – mediul de business și academic împreună pentru susținerea unei educații de calitate.

Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara au semnat un parteneriat instituţional strategic pentru promovarea valorilor comune pe o perioadă de 2 ani. Scopul acestei colaborări este creşterea competențelor practice ale studenților şi dezvoltarea unui cadru mai larg pentru dezvoltarea personală şi profesională a studenților.

Primul proiect important este dezvoltarea unui masterat de banking în cadrul UVT, susținut de BCR. În cadrul acestui program studenții vor căpăta, pe langă cunosțintele teoretice şi competențe practice, din interacțiunea cu specialiştii băncii şi din programele de practică în companie.

“Pentru Banca Comercială Română, sprijinirea educaţiei şi a valorilor româneşti a devenit o direcție strategică, conştienți fiind că, astfel vom putea sprijini formarea viitorilor profesionişti, a oamenilor de elită care vor remodela societatea în bine, printr-o cultură bazată, în primul rând, pe valori. Suntem onoraţi să fim alături de instituţii care îi pregătesc pe cei urmează să fie viitorul acestei tări, instituii care pot transforma în realitate, prin discipolii săi, speranța de mai bine. Considerăm că asocierea dintre Banca Comercială Română şi Universitatea de Vest din Timişoara, două instituţii de prestigiu din România, este un pas important în demersul nostru de susţinere a generaţiilor viitoare, a valorilor de care avem nevoie,” a declarat Marina Roman, Director Zonal Retail BCR.

Parteneriatul dintre BCR şi UVT a fost dezvoltat cu scopul principal de a crea proiecte care să ajute la dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor pentru o mai uşoară integrare a acestora în piaţa muncii, însă urmăreşte şi creşterea competitivităţii la nivel internaţional prin adaptarea curriculei la piaţa actuală şi la nevoile ei.

Pe parcursul acestei colaborări, urmează să se dezvolte stagii de practică anuale pentru studenţi, iar angajaţii BCR vor participa la cursurile, conferinţele şi dezbaterile organizate de Universitate şi vor încerca să fie mentori pentru studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, ceea ce urmărește creşterea gradului de angajabilitate al studentilor timişoreni in mediul bancar.

“O parte importantă a eforturilor noastre la Universitatea de Vest se concentrează pe dezvoltarea relaţiei cu mediul de afaceri. Câştigaţi de pe urma acestor parteneriate sunt atât studenţii, prin dezvoltarea de competențe practice, cât și angajatorii, printr-o bază de selecţie pliată pe necesităţile lor. Pregătim, astfel, tineri care cunosc cerinţele pieţei muncii și oferim companiilor resurse umane de înaltă calitate. Parteneriatul cu BCR este unul puternic, iar împreună cu ei și cu ceilalţi reprezentanți ai lumii de afaceri venim în mod constant cu măsuri ancorate în realitate, în ceea ce studenţii și mediul socio-economic au nevoie. Parteneriatul cu BCR există deja de o bună perioadă de timp, cu implicare consistentă în numeroase acţiuni. Ambele părţi beneficiază de o receptivitate ridicată la proiecte comune, un exemplu bun fiind aportul important adus în organizarea evenimentelor UVT 70”, a declarat Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rector Universitatea de Vest din Timisoara.

Bucuresti, 22.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *