„Paris, mon amour” revine in Bucuresti

29 şi 30 ianuarie 2014, ora 19:00
Teatrul Metropolis

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” prezintă miercuri, 29 ianuarie, şi joi, 30 ianuarie, a.c., ora 19:00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, spectacolul-colaj „Paris, mon amour”.

La premiera sa, „Paris, mon amour” continua seria spectacolelor-colaj ale Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” cu o călătorie incitantă care reuşeşte şi astăzi, la patru ani de la prima reprezentaţie, să dezvăluie şarmul mereu surprinzător al boemei pariziene, prin muzica seducătoare a şansonetelor.

Spectacolul revine pe scena bucureşteană cu două reprezentaţii – primele susţinute anul acesta în Bucureşti – menite să continue iniţiativa începută în stagiunea 2012-2013, atunci când Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” a pornit într-un amplu turneu naţional. De atunci și până acum, spectacolul „Paris, mon amour” a fost prezentat în peste 10 oraşe din ţară, fiind spectacolul cu cele mai multe reprezentații din cadrul turneului național.

Paris, mon amour (2010)
Repertoriu
Je ne regrette rien – Tina Munteanu
Champs Élysées – Cătălin Petrescu
Parlez-moi d’amour – Tina Munteanu
I love Paris – Florin Budnaru
Pigalle – Raluca Ciocă
Je te mentirais – Daniel Madia
C’est en Septembre – Daniela Vlădescu
Salade de fruits – Alexandra Savu
Tombe la neige – Loredana Căvăşdan
Que reste-t-il de nos amours? – Cătălin Petrescu
C’est si bon – Cătălin Petrescu
L’important c’est la rose – Daniela Vlădescu
Les feuilles mortes – Marius Mitrofan
Quand il est mort le poète – Cătălin Petrescu
L’Indifférence – Ernest Fazekas
La vie en rose – Silvia Şohterus
J’ai deux amours – Gladiola Niţulescu-Lamatic
Salut – Ernest Fazekas
Ne me quitte pas – Ernest Fazekas
À Paris – Cătălin Petrescu
Can-Can – Solişti ai baletului Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”
La Bohème – Daniel Madia

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour
Personaje secundare: Dorina Velicu, Cristina Strecopîtov (asistentă de magie), Cristina Canciu (asistentă de magie), Melina Druţă (acrobată)
Membri ai Corului: Alina Mihăilescu, Cristina Georgescu, Ana Maria Moldoveanu, George Matei, Marius Meragiu, Alois Doboş
Solişti ai Baletului: Diana Ferencz, Raluca Herciu, Andreea Lascu, Diana Petrache, Sorina Tiron, Andreea Toma, Gabriela Călin, Marius Grosu, Marian Horhotă, Andrei Ciobanu, Relu Dobrin
Cu participarea Orchestrei
Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”

· Spectacolul-colaj „Paris, mon amour”

„Paris, mon amour” este mai mult decît un spectacol, este o călătorie pe străduţele înguste ale Parisului şi o invitaţie de a cunoaşte celebrele sale personaje, însufleţite de artiştii teatrului. Împreună cu artiştii Teatrului de Operetă şi Musical, regizorul Răzvan-Ioan Dincă a creat o lume plină de culoare, cu personaje fascinante – de la hoinari, florărese şi flaşnetari, până la poeţi, pictori, prestidigitatori şi nu numai, despre care acesta afirma:
„În cazul specific al acestui spectacol, am căutat un singur fir epic: acela pe care un turist, în cazul nostru spectatorul, îl poate percepe vizitând Parisul – secvenţele de viaţă pe care le vede, cu legăturile lor fireşti, cu planuri paralele şi determinări specifice. „Paris, mon amour” este, dacă vreţi, o serie de secvenţe de viaţă, înfăţişate în planuri paralele: în faţă se iubesc doi îndrăgostiţi, în spate, un artist moare, în timp ce o florăreasă vinde flori oamenilor aşezaţi la cafenea.”, afirma regizorul într-un interviu oferit cu ocazia premierei din 2010.

Dacă decorul (realizat de Sabina Spatariu) creionează un Paris posibil, nu neapărat concret şi real – inspirat din fotografii de epocă ce surprind străzile, cabaretele şi bistro-urile pariziene -, partiturile muzicale – aranjate şi reorchestrate de maestrul Lucian Vlădescu – ancorează acţiunea în realitate, redând aerul unei epoci în care chanson-ul se naşte degajat, simplu, romanţios şi foarte cantabil, în pofida tulburărilor istorice din perioada celor două războaie mondial.

REGIA: Răzvan-Ioan Dincă
DIRIJOR ŞI ORCHESTRAŢIE: Lucian Vlădescu
COREGRAFIA: Florin Fieroiu
COSTUME: Oana Botez
DECORURI: Sabina Spatariu
MAESTRU DE COR: Gabriel Popescu
ASISTENT REGIE: Raluca Popa
ASISTENT MAESTRU DE COR: Aurel Muraru
ASISTENT COREGRAFIE: Marius Grosu
CU PARTICIPAREA MAGICIANULUI: Andrei Teaşcă (Teatrul de Magie)

Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului Metropolis şi a Operei Naţionale Bucureşti precum şi online, pe site-ul: tickets.operanb.ro

Bucuresti, 28.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *