free download 78 travel guides written by experts

Parinti, atentie unde isi petrec copiii vostri vacanta online!

Trend Micro avertizează asupra pericolelor la care copiii, aflaţi acum în vacanţă, se expun în mediul online, dacă părinţii nu sunt atenţi la securitatea lor pe Internet. Potrivit unui studiu efectuat de companie în Statele Unite, părinţii au o percepţie greşită asupra siguranţei online a copiilor lor. Peste 65% dintre respondenţi cred că pe Internet copiii lor sunt în siguranţă, iar 60% nu sunt îngrijoraţi că aceştia ar putea intra în contact cu ameninţări informatice precum spamul, viruşii sau conţinutul neadecvat precum nuditatea sau jocurile de noroc, fie de pe propriile calculatoare, fie de pe consolele de jocuri cu conexiune la web.

În timp ce aproape fiecare soluţie de securitate informatică dispune de o funcţie de control parental ce permite părinţilor să prevină accesarea de conţinut neadecvat de către copii, 45% dintre ei susţin că nu deţin aşa ceva acasă sau nu ştiu dacă au. Mai mult, 30% dintre părinţii care au participat la studiu sunt de părere că minorii sunt protejaţi de accesul la conţinut web neadecvat.

Problema este şi mai gravă din moment ce 63% dintre părinţi susţin că nu îşi trimit copiii în tabere în această vacanţă din cauza crizei economice şi a bugetelor familiale restrânse.

Percepţie versus realitate

În ciuda încrederii pe care părinţii o au în securitatea online a copiilor lor, noua generaţie foarte familiarizată cu calculatoarele şi alte echipamente tehnice este expusă mai mult ca niciodată unui volum crescând de ameninţări online. Potrivit statisticilor publicate anul trecut de revista Pediatrics, 40% dintre copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani au accesat site-uri pornografice, două treimi dintre accesări fiind însă nedorite.

Potrivit Internet Security Task Force, mai mult de 30% dintre adolescenţii americani care afirmă că vizitează reţele sociale susţin că aceasta este una dintre principalele activităţi pe care le desfăşoară online. Dar se ştie că reţelele sociale sunt pline de pericole informatice precum atacurile de tip phishing al căror număr a crescut continuu în ultimii ani.

Părinţii ar trebui, de asemenea, să acorde o atenţie deosebită nu doar ameninţărilor la care se expun copiii navigând pe Internet dar şi informaţiilor pe care aceştia le fac disponibile online. Aproape 75% dintre adolecenţi au generat conţinut online, deseori prin publicarea de informaţii personale şi confidenţiale pe astfel de site-uri sociale, informaţii ce pot fi accesate oricând de către persoane rău-intenţionate.

Deşi tehnologia nu poate înlocui cunoaşterea şi bunul simţ, funcţii precum cea de control parental pot ajuta părinţii să îşi îndepărteze copiii de conţinutul web neadecvat vârstei lor.

Funcţii de control parental sunt incluse şi în soluţiile Trend Micro™ Internet Security şi Trend Micro™ Internet Security Pro. De asemenea, această funcţie este disponibilă şi în Home Network Defender ce a primit certificarea Parent Tested Parent Approved (PTPA Media Inc.) Seal of Approval, în Statele Unite.

Home Network Defender oferă protecţie în faţa ameninţărilor web şi funcţii de control parental şi de management a tipului de conţinut accesibil prin echipamente conectate la Internet.

"Părinţii trebuie să facă faţă unor presiuni tot mai mari, atât în viaţa profesională cât şi în viaţa casnică. Chiar dacă sunt mai mult de opt-nouă ore pe zi departe de copiii lor, trebuie totuşi să supravegheze foarte atent activitatea pe care aceştia o desfăşoară online ceea ce se poate dovedi destul de dificil uneori. Tehnologiile au evoluat iar părinţii trebuie să ţină pasul cu ele ca să dobândească suficiente informaţii pentru a-şi proteja cât mai bine copiii. Personal îi încurajez pe părinţi să instaleze acasă un software de securitate cu funcţii de control parental care să le permită să monitorizeze activitatea online a copiilor lor chiar şi când se află la birou sau într-o deplasare de business", spune Gabriela Mechea, director general la GECAD NET.

Trend Micro este reprezentată în România prin GECAD NET, unic distribuitor, şi reţeaua sa de peste 70 de parteneri din întreaga ţară.

Bucuresti, 08.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *