free download 78 travel guides written by experts

Parfumul iubirii

Parfumul iubiriiCristina Caboni
Editura Nemira

„Parfumul e limbaj, iar cu ajutorul lui comunicam, fetito. Nu uita ca parfumul inseamna adevar. Singurul care conteaza cu adevarat. Parfumul nu poate fi mintit, parfumul e ceea ce suntem, e esenta noastra adevarata.”

„Parfumul iubirii” este un altfel de roman de dragoste. Exista povestea de iubire – Elena si Cail – dar exista si iubirea fata de bunica. Si, mai presus poate de toate, exista iubirea pentru parfumuri.

Elena afla despre parfumuri de la bunica ei. Mai tarziu, intrucat avea un talent natural in a identifica ingredientele parfumurilor din miros, ajunge de la Florenta la Paris.Aici il cunoaste pe Cail – cel care cultiva soiuri rare de tradafiri.

Romanul este captivant si inedit. Se invarte in jurul parfumului si te cucereste pentru ca, in final, toti suntem cuceriti de un parfum special.

Cum se incheie povestea Elenei va lasam sa aflati voi din roman.

Adaug insa cateva lucruri interesante: faptul ca stilul cucereste si ca toate informatiile oferite nu sunt greu de urmarit. Apoi ca autoarea, Cristina Caboni, nu este o persoana care creeaza parfumuri, insa este cucerita de miros si adora parfumul florilor de portocal. Ea traieste intr-o casa inconjurata de flori in Cagliari, alaturi de familia sa (sot si trei copii). Ea este fascinata de parfumuri si, pentru acest roman, s-a documentat foarte mult, fiind atrasa de ideea de parfum personalizat, potrivit unei anumite persoane.

Romanul contine, la final, un scurt interviu cu Cristina Caboni, deosebit de interesant, despre roman, parfumuri si proiecte viitoare. Mai mult, o sa gasiti o interesanta si folositoare lista cu parfumuri – dictionarul parfumurilor din care veti afla informatii pretioase despre fiecare parfum special in parte. De exemplu: „Grozama: curaj. Bogat asemenea culorii florilor, e un parfum imbatator, proaspat, cu o nota florala emotionanta. Vesteste primavara, trecerea de la vechi la nou. Ajuta la pastrarea curajului.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *