free download 78 travel guides written by experts

„Paranoia” de Daniel Freeman, Jason Freeman

Este obezitatea o problema paranoica? Serviciul secret britanic MI 5 a asasinat-o pe Printesa de Wales? Ce este paranoia?

Afla informatiile oferite de cercetari de ultima ora despre boala secolului al XXI-lea si efectele ei, din ultima carte publicata la Editura Trei: Paranoia.

PARANOIA, BOALA SECOLULUI AL XXI-LEA

Autori: Daniel Freeman, Jason Freeman
Nr. de pagini: 180
Pret: 29 ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Traducere de Cristina Jinga
Blog: //edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Un sfert dintre noi, spun statisticile, suntem bantuiti frecvent de idei paranoice. Dar ce este de fapt paranoia si cat de periculoasa poate fi? Ce mecanisme psihice stau la baza "teoriilor conspiratiei" si "delirurilor de persecutie"? Si cum putem stavili aceasta suspiciune generalizata? Psihologul britanic Daniel Freeman impreuna cu fratele sau, jurnalistul Jason Freeman, demistifica "spectrul" manifestarilor paranoice, considerandu-l la fel de subtil si de atotprezent precum depresia. Bazandu-se pe cercetari de ultima ora si pe experimente proprii (simulari virtuale ale unor situatii cotidiene), autorii cred ca paranoia este in crestere din cauza stresului ridicat, a izolarii sociale si a schimbarilor neincetate din mediul urban. De asemenea, cartea propune solutii pentru prevenirea suspiciunii paranoice, mergand de la masuri globale (scaderea inegalitatilor sociale) pana la interventii specifice de tip psihoterapeutic.

Am putea rade la ideea ca aselenizarea a fost o pacaleala sau ca MI5 a asasinat-o pe Printesa de Wales. Dar asta nu inseamna ca nu suntem inclinati sa avem propriile noastre suspiciuni.
Autorii

Cartea este o analiza captivanta, dinamica si lamuritoare a uneia dintre temele definitorii ale epocii noastre. – Aaron T. Beck, autorul cartii Iubirea nu este de ajuns (Trei, 2012)

Daniel Freeman este profesor de psihologie clinica la Departamentul de Psihiatrie al Universitatii din Oxford. – Jason Freeman este jurnalist si coautor al cartii Overcoming Paranoid and Suspicious Thoughts (2006).

Bucuresti, 15.12.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *