Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Paradox Film revine cu o nouă producţie în cinematografele din ţară

Filmul documentar Călugăriţele Vrăjitoare a avut premiera la Bucureşti, iar acum poate fi urmărit în mai multe oraşe din ţară. Filmul este realizat de Mariu Th Barna, după un scenariu de Doina Ruşti.

Cu o tematică fascinantă, filmul documentar Călugăriţele Vrăjitoare trezeşte curiozitatea cinefililor din primele minute de vizionare. Un film realizat după un caz real, petrecut la Bucureşti, în data de 15.08.1715. O regresie istorică, presărată cu poveşti despre magie şi domnitori.

Povestea o regăseşte pe Pauna Cantacuzino, o figură emblematică a acelei perioade, acuzată de trădare. Intriga poveştii începe în momentul în care Pauna Cantacuzino are o criză, în timpul slujbei religioase de Sfânta Marie. Cazul este discutat şi pus în corelaţie cu suspiciunile de trădare ce îi erau aduse ei şi soţului ei. Pentru a se disculpa, episodul este explicat prin posibilitatea vrăjirii Principesei. Pornind de la această speculaţie, destinul a trei călugăriţe este frânt. Cele trei femei sunt omorâte, iar Principesa Pauna Cantacuzino scapă fără nici o vină.

afis Calugaritele vrajitoare

Un film ce aduce în faţa dumneavoastră imaginea epocii fanariote, o perioadă fascinantă a istoriei Ţărilor Române. Filmul documentar cuprinde interviuri extraordinare, realizate cu respondenţi din mai multe arii ştiinţifice, precum: sociologie, antropologie, psihologie. Un film realizat cu: Antoaneta Olteanu, Bogdan Popa, Vintilă Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Eugen Negrici, Soralta Solcan. Imaginea este realizată de Sorin Gociu, iar coloana sonoră de Petru Mărgineanu.

Filmul poate fi urmărit în următoarele puncte din ţară, conform programului:

CĂLUGĂRIŢELE VRĂJITOARE/ documentar/ 2D
Distribuitor: Paradox Film; durata 86′

Cinematograful EUROPA din BUCUREŞTI
19-21 ian: 13.00

Cinematograful UNIREA din BOTOSANI
19, 21, 22, 24 ian: 15.00

Cinematograful FLORIN PIERSIC din CLUJ
22, 23 ian: 22.45

Cinematograful PATRIA din CRAIOVA
22 – 24 ian.: 14.00

Cinematograful DACIA din PIATRA NEAMŢ
19,21 ian: 14.00

Cinematograful SERGIU NICOLAESCU din TÂRGU JIU
22 – 25 ian: 14.00

În Bucureşti, filmul poate fi vizionat şi în următoarele locaţii: Cinema Eforie, Cinema Union, şi Muzeul Ţăranului Român.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *