metalshow

Panasonic Toughbook CF-C1, cel mai usor laptop convertibil ranforsat

Cu o greutate de numai 1,47 kg, modelul este dedicat mediului business şi celor care lucrează de la distanţă

Panasonic anunţă astăzi noul model Toughbook CF-C1, cel mai uşor laptop convertibil şi ranforsat, dedicat utilizării în mediul business. Modelul cu o greutate de numai 1,47 kg poate fi operat atât în mod clasic, cât şi ca tablet PC. Toughbook CF-C1 a fost conceput în special pentru cei ce au nevoie de mobilitate maximă în activitatea de zi cu zi, precum lucrătorii din domeniul sănătăţii, al cercetării de piaţă, precum şi pentru cei care au nevoie de flexibilitate în introducerea informaţiilor.

Laptopul dispune de o curea ergonomică ce permite utilizatorului să introducă date cu o singură mână, dar şi de un ecran tip Multi-Touch + Digitizer sau Multi-Touch Resistive, în funcţie de configuraţie, ce poate fi folosit chiar şi cu mănuşi.

Modelul CF-C1 este diferit de alte modele Toughbook datorită faptului că poate fi utilizat şi ca tabletă, fără a exista pericolul de a fi deteriorat, si aceasta deoarece laptopul este echipat cu o balama cu prindere în trei puncte ce rigidizează ecranul atunci când utilizatorul introduce date în modul Tablet PC.

Panasonic a proiectat special pentru acest model balamaua cu prindere triplă, astfel încât produsul final să fie robust, fără a fi nevoie de ranforsări suplimentare care ar fi condus la creşterea în greutate a laptopului.

CF-C1 oferă totodată o autonomie de lucru de până la 10 ore, graţie bateriei duale interschimbabile.

Bateria duală interschimbabilă şi cureaua ergonomică
Noul Panasonic Toughbook CF-C1 se potriveşte perfect acelor persoane care lucrează în acelaşi timp la mai multe proiecte şi a căror activitate se desfăşoară în mare parte pe teren, cu posibilităţi limitate de a reîncărca laptopul.

Bateria duală interschimbabilă permite utilizatorilor să schimbe un modul component cu al doilea, în timp ce laptopul se află în funcţiune. Un indicator de baterie anunţă utilizatorul în timp real care este nivelul de energie stocată în baterie, chiar şi atuci când laptopul este oprit. Cu o singură baterie cu 4 celule instalată, unitatea este extrem de uşoară, ajungând la numai 1,47 kg (1,69 kg dacă se foloseşte bateria duală) şi poate fi foarte uşor manevrată graţie curelei ergonomice ce permite folosirea unei singure mâini pentru introducerea datelor, în timp ce cealaltă ţine laptopul.

CF-C1 este astfel ideal pentru a înregistra informaţii în medii în care este mai dificil să aşezi unitatea pe un suport şi să tastezi datele. Spre exemplu, laptopul este extrem de util operatorilor de la firmele de cercetare de piaţă care trebuie să efectueze sondaje în magazine ori pe stradă, dar şi asistentelor medicale ce strâng informaţii lângă patul pacienţilor.

Performanţe şi conectivitate de top
Noul laptop convertibil Panasonic este echipat cu performantul procesor Intel Core i5-520M vPro™(2,4 GHz cu Turbo Boost ce poate ajunge până la 2,93 GHz, Intel® Smart Cache 3MB). Cum operatorii pe care îi vizează noul Toughbook lucrează în general în medii stresante şi cu termene de predare foarte strânse, viteza şi consumul scăzut al unităţii de procesare nu doar le fac munca mai uşoară, dar le permit şi să acceseze aplicaţii-cheie mai uşor şi să proceseze informaţiile mult mai repede.

“Panasonic Toughbook CF-C1 este un notebook foarte puternic, pentru utilizatorii profesionişti, bazat pe noua serie de procesoare Intel Core 2010”, spune Jörg E. Finger, Director Sales Operations – Multinational Customers, la Intel GmbH. “Puterea de procesare a modelului Intel Core i5 se adaptează permanent la nevoia utilizatorului şi la aplicaţiile folosite de acesta. Astfel, noul Toughbook beneficiază de eficienţă sporită la funcţionarea normală, fără compromisuri în ceea ce priveşte puterea de procesare”, adaugă oficialul.

Toughbook CF-C1 vine cu conectivitate 3G pentru transmisii rapide de date-cheie, ceea ce poate fi de importanţă crucială în domeniul sănătăţii, spre exemplu, unde starea pacientului poate necesita schimbarea rapidă a personalului medical ce îl are în grijă.

De asemenea, pentru conectivitate sporită, Panasonic Toughbook CF-C1 este echipat cu modul WiFi 802.11a/b/g/n şi Bluetooth® 2.1.

“Noul convertibil Toughbook CF-C1 este soluţia de business ideală pentru utilizatorii care îşi desfăşoară activitatea pe teren”, spune Stephen Yeo, Marketing Director la Panasonic Computer Products Europe (PCPE). “Aspectul său compact va atrage, de asemenea, şi profesioniştii care acordă o atenţie deosebită imaginii, um ar fi cei din industria modei, a cosmeticelor sau a mărcilor foarte cunoscute din domeniul alimentar. Laptopul este, de asemenea, ideal pentru executivii care îşi doresc un model convetibil, uşor, dar totodată robust, fără să facă vreun compromis la capitolul performanţă. Modelul este potrivit atât pentru prezentări, cât şi pentru lucrul de zi cu zi, în afara biroului, unde viteza, autonomia bateriei şi flexibilitatea la introducerea datelor sunt esenţiale”, conchide oficialul.

Practic şi uşor de întreţinut
CF-C1 cu ecran Multi-Touch ce poate fi utilizat cu mănuşi este foarte potrivit pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, cum ar fi asistentele din spitale sau doctorii ce efectuează vizite la domiciliul pacienţilor. Unitatea dispune totodată de o tastatură rezistentă la lichide şi foarte uşor de întreţinut. În acelaşi timp, laptopul rezistă şi la căderea de la o înălţime de 76 cm.

Preţuri şi disponibilitate
Panasonic Toughbook CF-C1 cu ecran Multi-Touch + Digitizer va fi disponibil din iulie 2010 la distribuitorii din Europa. Modelul al cărui ecran poate fi operat cu mănuşi poate fi achizionat începând din septembrie 2010. Preţul de retail recomandat de producător porneşte de la 1.998 euro.

Wiesbaden, Germania, 05.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *