free download 78 travel guides written by experts

Panasonic, printre cele 100 mai stabile si durabile companii din lume

Panasonic a fost desemnată printre cele 100 de corporaţii durabile, în raportul “Global 100” întocmit de către Corporate Knights Inc. şi Innovest Strategic Value Advisors şi făcut public în cadrul Forumului Economic de la Davos.

Raportul include companii din diverse domenii de activitate, din 15 ţări, iar criteriile de evaluare a acestora includ iniţiativele legate de protejarea mediului înconjurător, buna organizare a corporaţiei, strategia performantă de business pe termen lung şi practicile din domeniul resurselor umane.
 
Panasonic este singura companie din domeniul produselor electronice de larg consum prezentă în acest raport, considerat printre cele mai de încredere şi relevante pentru investitorii din întreaga lume.

“Raportul demonstrează încă o dată că Panasonic este o companie competitivă, profitabilă pe termen lung, bine poziţionată pe piaţă şi care are capacitatea de a exploata cât mai multe oportunităţi pentru viitoare creşteri”, a declarat Cătălin Săvulescu, director general Panasonic România.

Cu 20 de companii prezente în raport, Statele Unite conduc clasamentul pe ţări, fiind urmate de Marea Britanie (19 companii) şi Japonia (cu 15 companii).

Longevitatea medie a unei companii din Global 100 este de 102 ani, cea mai “vârstnică” participantă fiind corporaţia Stora Enso OYJ din Finlanda, atestată documentar încă din 1288. Dintre toate companiile prezente în raport, un număr de 46 au o experienţă de cel puţin 100 de ani în mediul de afaceri.

Istoria Panasonic începe în 1918, când Konosuke Matsuhita fondează compania Matsushita Electric Devices Manufacturing. În cei peste 90 de ani de existenţă, Panasonic a reuşit să ajungă liderul mondial în industria produselor electronice de larg consum şi să fie recunoscută drept una dintre cele mai stabile şi inovatoare companii producătoare din întreaga lume.

“În timp ce pieţele financiare şi economia mondială trec prin perioade de urcuşuri şi coborâşuri, companii precum cele din Global 100 sunt cel mai bun pariu pentru societate şi pentru investitori pe termen lung, pentru că reuşesc să apere în cel mai eficient mod interesele lor, dar şi pe ale clienţilor, angajaţilor şi investitorilor într-un mod prudent”, spune Toby Heaps, editor la Corporate Knights.

Printre alte companii prezente în raportul Global 100 se mai numără Amazon.com, Coca Cola, Dell, Eastman Kodak, Ericsson, Glaxosmithkline, Danone, HP, Honda Motor, Intel, Lafarge, Michelin, Mitsubishi, Nokia, NTT Docomo, SAP, Walt Disney, Toyota Motor şi Unilever.

Global 100 a fost publicat pentru prima dată în februarie 2005, iar Panasonic, anterior cunoscută sub denumirea Matsushita Electric Industrial Company a fost menţionată pentru prima dată în acest raport în 2006.

Bucuresti, 04.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *