free download 78 travel guides written by experts

Panasonic LUMIX DMC-G10, cea mai usoara din seria camerelor sistem

Panasonic anunţă lansarea unui nou model de cameră sistem cu lentile interschimbabile, din seria Lumix G Micro System, DMC-G10. Modelul încorporează o serie de funcţii avansate ce pot fi foarte uşor operate, fiind totodată cea mai uşoară cameră din lume, din categoria sa*.

Sistemul LUMIX G Micro System a revoluţionat piaţa camerelor foto digitale încă de la apariţia primului model, DMC-G1, prima cameră cu lentile interschimbabile din lume. Funcţia Live View oferită de ecranul LCD al camerei, cu diagonala de 3 inch şi rezoluţie 460.000-dot, dar şi vizorul Live View Finder cu o rezoluţie de 202.000-dot 1,04x (0,52x**) fac posibilă vizualizarea efectelor pe care diferite setări ale camerei le au asupra rezultatelor finale, încă înainte de a realiza fotografia sau clipul video.

Senzorul Live MOS de 12,1 megapixeli şi noul Venus Engine HD II cu tehnologia Intelligent Resolution integrată asigură o calitate foarte bună a imaginilor surprinse.

Modul iA (Intelligent Auto), foarte popular la camerele sistem LUMIX, dar şi la cele compacte, este responsabil cu optimizarea automată a funcţiilor camerei pentru uşurinţă în fotografiere şi filmare. Modul iA poate fi activat foarte simplu, apăsând butonul dedicat, fără a mai fi nevoie ca utilizatorul să acceseze meniul. Modul My Color oferă 7 seturi predefinite de configurări cromatice şi o configurare ce poate fi stabilită de utilizator, pentru o adaptare optimă la condiţiile ambientale.

DMC-G10 înregistrează clipuri HD în format motion JPEG, iar camera prezintă ieşire HDMI. Astfel, utilizatorul poate viziona atât fotografiile cât şi clipurile, direct pe un televizor HD, prin cablul opţional mini HDMI.

Compactă şi uşoară, DMC-G10 va fi camera ce va îndepărta cu siguranţă temerile utilizatorilor care lucrează pentru prima dată cu o cameră sistem cu lentile interschimbabile şi funcţii atât de avansate. Astfel, utilizatorii vor putea explora relaxat avatanjele noilor tehnologii încorporate în G10, pentru a obţine imagini  creative şi foarte expresive.

1. Cel mai mic aparat, cu operare ultra-facilă prin modul iA*

DMC-G10 este cel mai mic aparat foto din categoria sa*, fiind foarte compact şi conferind un grad ridicat de portabilitate. O structură inovatoare, fără oglinzi, utilizată în standardul Micro Four Thirds System face posibilă proiectarea unor camere compacte, uşoare, prin eliminarea anumitor componente ce se regăsesc în aparatele foto digitale convenţionale cu lentile interschimbabile, inclusiv blocul cu oglinzi şi unitatea ce conţine vizorul optic. Măsurătorile pentru luminozitate şi distanţă, efectuate în mod tradiţional de către blocul cu oglinzi, sunt acum în grija unor senzori ce operează în timp real. Autofocalizarea rapidă şi cu mare acurateţe este efectuată prin contrast AF.

DMC-G10 este uşor şi confortabil pentru cei care deţin camere foto compacte şi vor să acceadă la un model mai performant, fără să îşi facă griji în privinţa tehnicilor de operare. Panasonic a obţinut acest model uşor de utilizat prin îmbunătăţirea continuă a tehnologiei iA ce oferă asistenţă la fotografiere şi care s-a dovedit extrem de populară în rândul aparatelor foto LUMIX compacte, dar şi prin adăugarea tehnologiilor avansate de procesare a imaginii, proprii seriei LUMIX G Micro System.

Cu ajutorul funcţiei AF Tracking, G10 poate urmări orice subiect aflat în cadru, fixat de către utilizator, chiar dacă acesta se mişcă, ajunstând focalizarea la nivelul optim, fotografiile rezulatate fiind frumoase şi clare. Astfel, utilizatorul poate profita la maximum de orice oportunitate de fotografiere neavând decât să fixeze cadrul, să indice subiectul şi să declanşeze. Funcţia Face Recognition** recunoaşte un chip preînregistrat în memoria aparatului atunci când acesta apare în cadru şi ajustează în mod optim funcţiile AF/AE. La redare, utilizatorul poate alege să vizioneze numai acele fotografii care conţin un anumit chip, cu ajutorul funcţiei Category Playback.

În afara funcţiilor avansate menţionate anterior, modul iA mode vine cu o serie de elemente pentru asistenţă  la fotografiere precum MEGA O.I.S., ce previne efectul de tremur al mâinii şi Intelligent ISO Control ce reduce blurarea prin ajustarea corespunzătoare a nivelului ISO dacă subiectul se mişcă atunci când este realizată fotografia.

Intelligent Exposure optimizează expunerea pentru fiecare parte a imaginii, prevenind zonele subexpuse sau “arderea” altora. Imaginea obţinută este curată iar detaliile sunt reproduse perfect. Camera dispune şi de o funcţie de compensare automată la iluminarea din spate ce se activează de fiecare dată când aparatul detectează subiectul în contre-jour. Intelligent Scene Selector detectează automat condiţiile de fotografiere sau filmare şi selectează o configurare predefinită dintre Portrait, Night Portrait, Scenery, Night Scenery, Close-up şi Sunset.

Utilizatorul poate activa toate aceste funcţii automate foarte folositoare, prin simpla apăsare a butonului iA dedicat.
2. Identitatea LUMIX G Micro System

Odată cu LUMIX DMC-G1, Panasonic a venit pe piaţă cu un concept total nou de camere foto digitale ce respectă standardul Micro Four Thirds System. Profitând la maximum de acest standard, Panasonic a eliminat sistemul oglinzilor din obiectiv şi vizorul optic, ajungând astfel să obţină camere hibride, compacte şi uşoare, cu performanţe foarte ridicate.

Vizorul Live View Finder al modelului G10 cu o rezoluţie echivalentă de 202.000-dot, 1,04x (0,52x*) poate afişa, la cererea utilizatorului, şi informaţii despre configurarea anumitor indicatori ai camerei, fără ca acesta să fie nevoit să îşi îndepărteze ochii de la subiectul aflat în cadru. Un senzor inteligent cu capacitatea de detectare a ochiului activează automat vizorul atunci când utilizatorul priveşte prin el, după care îl opreşte şi activează ecranul LCD atunci când utilizatorul îşi îndepărtează privirea de ocular.

Vizualizarea în sistem Live View cu 60 de cadre pe secundă este posibilă cu ajutorul senzorului Live MOS ce preia semnale direct de la senzorul de imagine şi le trimite continuu şi în timp real către LCD. Atât vizorul Live View Finder cât şi LCDul oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea prin acestea practic 100% din câmpul de vizionare.

Sistemul de contrast AF** adoptat de modelul LUMIX DMC-G10 este precis şi uşor de utilizat, dar şi foarte rapid, trecând imediat de la un mod de autofocalizare la altul, utilizatorii putând selecta dintre AF Tracking, 1-area AF, Face Detection AF/AE şi 23-area.

3. Calitate superioară a imaginii cu camera sistem cu lentile interschimbabile

Alături de designul compact şi funcţiile avansate, Panasonic a îmbunătăţit şi tehnologiile de procesare digitală a imaginii la seria LUMIX G Micro System pentru a creşte calitatea imaginilor obţinute, din dorinţa de a egaliza şi chiar depăşi camerele rivale D-SLR. Senzorul Live MOS de tip 4/3 cu rezoluţie de 12,1 megapixeli încorporat în DMC-G10 oferă performanţele cele mai bune ale ambelor tehnologii – imaginea superioară dată de senzorul CCD şi consumul scăzut de energie al unui senzor CMOS.

Noul Venus Engine HD II are capabilităţi excepţionale de procesare iar sistemul LSI reduce în mod optim zgomotul pe imagine, astfel încât utiliztorul va obţine fotografii foarte clare chiar şi atunci când lucrează la un ISO ridicat. Venus Engine HD II vine, de asemenea, cu un control  independent al nuanţelor pentru spectrul RGB (roşu, verde, albastru), pe imagine fiind surprinse astfel cele mai subtile tonuri de culoare.

Venus Engine HD a fost reproiectat pentru a fi compatibil cu noua tehnologie "Intelligent Resolution". Cu Intelligent Resolution, sunt detectate automat într-o imagine trei elemente – contururile, ariile cu detalii texturate şi zonele cu nuanţe subtile. Contururile sunt accentuate pentru a oferi o claritate superioară imaginii finale, în timp ce ariile texturate sunt accentuate moderat pentru a sublinia detaliile. În zonele cu nuanţe mai subtile lucrează sistemul de reducere avansată a zgomotului.

Camerele din seria LUMIX G Micro System sunt echipate şi cu sistemul Dust Reduction. Dacă în camerele obişnuite pătrund particule de praf atunci când schimbaţi lentilele, acestea se pot lipi de senzor producând apoi pete pe imagini. Sistemul Dust Reduction din G10 elimină această posibilitate prin plasarea unui filtru în faţa senzorului. Acesta respinge praful şi alte particule prin vibraţii verticale cu o frecvenţă de aproximativ 50.000 de ori pe secundă.

4. Înregistrări video de nouă generaţie în format AVCHD Lite

DMC-G10 înregistrează clipuri video HD la o rezoluţie de 1280 x 720 în format  Motion JPEG, dar şi în modurile QVGA, VGA şi WVGA. Funcţia Wind Cut are rolul de a bloca zgomotul generat de vânt, astfel încât înregistrarea audio de pe clip să fie cât mai clară.

Chiar şi un începător poate înregistra clipuri excelente cu DMC-G10, graţie modului iA (Intelligent Auto). Mai mult, stablizatorul optic de imagine (O.I.S.) previne efectul de tremur al mâinii atunci când este folosită la maximum puterea zoom-ului. Funcţia Face Detection detectează automat un chip prezent în cadru şi ajustează focalizarea, expunerea, contrastul şi complexitatea tenului. Intelligent Exposure verifică permanent nivelul de luminozitate din mediul înconjurător şi ajustează expunerea. Intelligent Scene Selector selectează automat între modurile Normal, Portrait, Scenery, Close-up şi Low Light potrivit circumstanţelor, pentru a optimiza calitatea vizuală a imaginii finale.

* Pentru o camerele sistem cu lentil inetrschimbabile şi vizor, la data de 7 martie 2010
** echivalent cu cameră pe film de 35 mm.

* pentru camera cu lentile interschimbabile şi vizor, la data de 7 martie 2010.
** Activează Face Recognition şi înregistrează în memoria aparatului, în avans, o fotografie portret cu chipul persoanei dorite.

* echivalent cu o cameră cu film pe 35 mm.
** Lentilele care nu sunt compatibile cu funcţia contrast AF pot fi utilizate pe modul de focus manual.

·Unele funcţii pot să nu fie disponibile, în funcţie de obiectivul montat pe cameră.
·Utilizează un card SD cu Speed Class minimum 6 pentru a înregistra în format MOTION JPEG.
· Clipurile motion JPEG pot fi înregistrate în mod continuu până la 15 minute în unele ţări.
·Înregistrarea continuă ce depăşeşte 2 GB nu este posibilă la filmarea în format Motion JPEG. Timpul de înregistrare rămas pentru filmare continuă este afişat pe ecran.

Wiesbaden, Germania / Bucuresti, 11.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *