Kinodiseea

PANASONIC lanseaza AG-HMC41E, o noua camera profesionala pentru buget redus

cu rezoluţie de 10,6 megapixeli la foto

Camera are senzori de imagine 3-MOS de ¼ inch şi rezoluţie de 3-Megapixeli şi înregistrează Full HD la 1080 şi 720

Panasonic îşi extinde linia de camere video profesionale AVCCAM prin introducerea pe piaţă a modelului ultra-portabil şi compact AG-HMC41E. Cântărind mai puţin de 1 kg, noua cameră video AVCCAM camcorder vine la pachet cu o impresionantă colecţie de funcţionalităţi inclusiv senzori de imagine 3MOS full HD, o rezoluţie de 10,6 megapixeli pe funcţia foto, zoom optic de 12X şi posibilitatea de a înregistra AVCHD pe popularele carduri de memorie SD.

HMC41E este o cameră format AVCHD ce utilizează un sistem de codare  MPEG-4 AVC/H.264 care aproape că dublează eficienţa lăţimii de bandă şi îmbunătăţeşte substanţial performanţa video în comparaţie cu camerele cu format de compresie MPEG-2 (e.g. HDV, DVD etc). Înregistrarea cu o cameră AVCHD generează imagini foarte clare şi bine definite, chiar şi în cazul mişcărilor rapide, reducând probabilitatea degradării imaginii ca în cazul mai vechilor înregistrări HDV.

Modelul HMC41E are o rezoluţie de 3-megapixeli, un sensor de imagine 3MOS de ¼ inch care produce imagini memorabile HD de 1920×1080. Camera poate fi utilizată şi  pentru captura de imagini statice la o rezoluţie de 10,6 megapixeli, în format JPEG, direct pe cardul SD. Totodată, camera prezintă o funcţie de zoom optic de 12X (include 2X, 5X, 10X), funcţii de prelucrare a imaginii precum Dynamic Range Stretch (DRS) care ajută la compensarea imaginii la variaţii puternice de luminozitate şi Cine-Like Gamma care conferă înregistrărilor un aspect mai apropiat producţiilor cinematografice.

Modelul HD efectuează înregistrări în cele patru moduri profesionale de înregistrare AVCCAM, inclusiv în modul PH (la o medie de 21 Mbps şi un maximum de 24Mbps), modul HA (la aproximativ 17 Mbps), modul HG (aproximativ 13 Mbps) şi modul de înregistrare extinsă HE (la aproximativ 6 Mbps). Camera suportă şi 1080/50i (în toate cele patru moduri), dar şi formatele 1080/25P, 720/50P şi 720/25P (doar în modul PH).

Pe un card de memorie SDHC de 32GB, un utilizator poate înregistra 3 ore la rezoluţia maximă de 1920×1080 video şi audio în modul PH, 4 ore în modul HA şi 5,3 ore în modul HG. În modul HE, camera poate înregistra până la 12 ore de conţinut HD la rezoluţia de 1440×1080 – totul pe un singur card SDHC de 32GB.

Modelul standard HMC41E dispune de ieşire HDMI, port USB 2.0 (pentru dispozitive de tip miniB), ieşire compozită (multi AV /ch1, ch2), componentă analog (mini-D), intrare audio detaşabilă XLR şi posibilitatea de reglare a sunetului pe înregistrare. Utilizatorii au posibilitatea sa extinda capabilitatile audio ale camerei cu 2 intrari audio, microfon/line interschimbabile si adaptor +48V, toate acestea sunt optionale si se achizitioeaza separat.
Ecranul LCD al camerei, cu diagonală de 2,7-inch şi funcţie de touch-panel oferă acces la diferite funcţii de înregistrare precum pre-înregistrarea, înregistarea la intervale diferite de timp, marcaje pe înregistrare şi captura metadata.

În plus, acest model portabil, ultra-uşor, dispune de funcţionalităţi profesionale  foarte importante precum afişaj waveform monitor, funcţii pentru focalizare precum focus bar display şi enlarged display, afişarea datei pe înregistrare, un inel de focalizare manual, auto focus cu detecţie de faţă, afişaj zebra pentru asistenţă la înregistrare, funcţie synchro-scan, trei butoane programabile de către utilizator, funcţie de înregistrare time code/UB, telecomandă pentru zoom, focus, diafragmă, controale de start şi stop pentru funcţia REC de înregistrare.

Redarea conţinutului AVCCAM înregistrat pe un card SD se poate efectua extrem de uşor pe tot mai multe echipamente destinate consumatorilor inclusiv pe playere HD, playere Blu-ray, console de jocuri video, laptopuri şi ecrane cu  plasma în format 16:9 care sunt echipate cu sloturi SD.

Pentru editarea sau redarea imaginilor înregistrate, profesioniştii pot transfera conţinutul de pe cardul SD pe un PC sau MAC sau pot conecta camera direct la calculator prin interfaţa USB 2.0.

Formatul AVCHD este suportat de o gamă largă de aplicaţii de editare precum Apple Final Cut Pro 6.0.5, Adobe Premier Pro CS4, EDIUS Pro 5, EDIUS Neo 2. Mai mult, un transcoder, disponibil pentru download pe site-ul www.panasonic-broadcast.com va face posibila conversia in fişierele AVCHD în DVCPRO HD P2 şi în fişiere DV pentru a putea fi editate cu majoritatea aplicaţiilor existente pe piaţă. 

Seria de camere video Panasonic AVCCAM oferă profesioniştilor beneficiile unei tehnologii HD de înaltă clasă, la un buget acceptabil.

În afara HMC41E, linia AVCCAM de la Panasonic mai include deja populara cameră portabilă AG-HMC151E, modelul AG-HMC71E, noul recorder AG-HMR10E AVCCAM şi obiectivul AG-HCK10E. Produsele AVCCAM sunt capabile să realizeze înregistrări uimitoare în format AVCHD, dar şi fotografii, pe care le stochează apoi pe carduri SD/SDHC. Cardurile, fiind totodată ieftine şi refolosibile, conferă utilizatorilor avantajul că îşi pot reduce sensibil costurile cu mediile de înregistrare. Pentru că toate fişierele AVCHD sunt digitale, ele pot fi transferate şi stocate pe hard-discuri de mare capacitate sau pe alte medii optice şi transferate ulterior pe alte suporturi, odată cu evoluţia tehnologiilor de stocare.

Modelul AG-HMC41E va fi disponibil pe piaţă începand cu luna  Mai 2009 la un preţ de listă recomandat de 2950euro fara TVA.

Bucuresti, 04.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *